The DUFF – Kody Keplinger

Gepost op 18 februari 2015 door Katja in Boeken / 5 Comments

Titel: The Duff

Auteur: Kody Keplinger

Verschenen: april 2012

Pagina’s: 352

Uitgever: Hachette Children’s Group

Waardering: 10/10

Seventeen-year-old Bianca Piper is cynical and loyal, and she doesn’t think she’s the prettiest of her friends by a long shot. She’s also way too smart to fall for the charms of man-slut and slimy school hottie Wesley Rush. In fact, Bianca hates him. And when he nicknames her “the Duff,” she throws her Coke in his face.
But things aren’t so great at home right now, and Bianca is desperate for a distraction. She ends up kissing Wesley. Worse, she likes it. Eager for escape, Bianca throws herself into a closeted enemies-with-benefits relationship with him.

Until it all goes horribly awry. It turns out Wesley isn’t such a bad listener, and his life is pretty screwed up, too. Suddenly Bianca realizes with absolute horror that she’s falling for the guy she thought she hated more than anyone.

Toen ik dit boek zag staan in de boekenkast van Waterstone’s hier in Exeter, kon ik het niet laten om het boek te kopen. Ik ben namelijk erg benieuwd naar de film en ondanks dat er al is aangegeven dat de film heel anders zal zijn dan het boek, ben ik toch erg benieuwd naar het boek. En binnenkort de film!

Wauw, ik werd helemaal in dit boek gezogen. Het is een easy read, maar er zit zeker een krachtige gedachten achter het verhaal.

Het verhaal gaat over Bianca, een typische tiener wiens hele wereld halsoverkop slaat als die irritante Wesley Rush haar uitmaakt voor de ‘DUFF’ (Desigated Ugly Fat Friend) van haar vriendengroepje. De cherry coke verslaafde Bianca gooit zonder pardon haar glas cola in het gezicht van de Wesley Rush. Iets wat deze hunk niet zag aankomen, maar even serieus wie noemt nou een meisje van 17 lelijk in de gevoeligste periode van haar leven?

Cola gooien in iemands gezicht lost helaas niets op, want het woord blijft maar door Bianca’s hoofd spoken. Helemaal als haar thuissituatie en privéleven ook nog een deprimerende wending nemen.

Bianca weet het allemaal even niet meer en zoekt troost in iets wat ze dacht dat ze nooit zou gaan doen… En ze raakt eraan verslaafd.

De kracht van dit boek zit ongetwijfeld in de waarheidsgetrouwe manier waarop Kody Keplinger schrijft over het leven op school. De dynamiek tussen Bianca en haar vriendinnen en de andere personages komen heel écht over.

Daarnaast komen er problemen aan bod die ook in het echte leven aan het orde van de dag zijn voor veel mensen. Denk hierbij aan: verslaving, pesten, ongewenste zwangerschap, scheiding enz. Daarom denk ik dat bijna iedereen wel een punt van herkenning zal vinden in dit boek.

Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat het verhaal zo diep om het onderwerp van het boek zou ingaan. Ik dacht dat het vrij oppervlakkig zou zijn en dat het een makkelijk leesbaar boek over de middelbare school periode zou gaan. Het was zeker een easy read dat had ik goed, maar het verhaal gaat verder dan dat. Het zette mij aan het denken en ik kon mij goed inleven in de personages.

Stiekem, heel stiekem had ik gewild dat er meer stukken en dialogen van Wesley erin zaten… Want ik ben echt van deze personage gaan houden. Laten we zeggen dat soms niets is wat het lijkt en dat is denk ik wel één van de hoofdgedachten van dit boek.

Wat jouw favoriete easy read?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


5 responses to “The DUFF – Kody Keplinger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.