The Gilmore Girls Tag

Gepost op 14 oktober 2017 door Katja in tv-serie / 2 Comments

Een heerlijke serie om te kijken is Gilmore Girls! Ik zag deze tag voorbij komen bij Rowan en zij heeft de tag weer overgenomen van Lieke. Vandaag neem ik de tag over. Lees je mee?

Hoe heb je Gilmore Girls ontdekt?
Jaren geleden zag ik dat het op tv was. Ik keek toen een stukje en vond het wel leuk, maar op de één of andere manier pakte ik het niet verder op. Bijna 3 jaar geleden kreeg ik van een lezer (sorry, ik weet niet meer wie!) een berichtje dat ik deze serie vast wel leuk zou vinden. Ik keek de eerste twee aflevering en ik vond het inderdaad leuk. Maar weer pakte ik het niet op. Toen ik ging wonen in Utrecht en zocht ik een gezellige serie om te kijken en ik zag dat ik deze serie had gereviewd voor mijn blog, maar ik had er verder niets meer mee gedaan. Ik deed weer een poging en toen was ik hooked!

Ben je in het bezit van de DVD collectie?
Nee, ik heb alles online en op Netflix gekeken. Ik heb aan mijn moeder wel seizoen 1 op DVD gegeven, dat was voor het op Netflix stond…

Wat is je favoriete seizoen?
Net zoals Lieke en Rowan kies ik hier voor seizoen 3, maar ik kies ook voor seizoen 4. Ik ben namelijk helemaal team Jess en ik vind de dynamiek tussen Rory en haar moeder erg leuk. Seizoen 4 vind ik leuk dat Rory naar Yale gaat en alles wat daar gebeurt.

Wat is je minst favoriete seizoen?
6! Het verhaal klopte niet, het kwam niet overeen met de andere seizoenen. Het was duidelijk te merken dat ze hun vast schrijver niet aan het werk hadden gezet en ik miste de dynamiek. Dit was ook te zien aan het acteerwerk van de acteurs. Het leek of ze allemaal even moeite hadden met hun rol en hoe hun karakter ontwikkelde.

Wie is je minst favoriete personage?
De vader van Rory, Christopher.

Ben je Team Jess, Dean of Logan?
Team Jess! Jess daagde Rory uit en liet haar een heel ander perspectief op het leven zien. Ik vond zijn personage dan ook erg verfrissend.

Team Luke of Christopher?
Team Luke! Luke is fantastisch! Zojuist typte ik ook dat Christopher mijn minst favoriete personage is. Hij komt alleen opdagen wanneer het hem uitkomt. Daarnaast vind ik hem gewoon een zak dat hij nooit Lorelai heeft geholpen of in ieder geval een poging deed.

Lorelai of Rory?
Rory!

Als je Stars Hollow zou kunnen bezoeken, waar zou je dan heen gaan?
Waarschijnlijk eerst naar de boekhandel en The Gazette. Daarna? Naar Luke’s diner voor een kop koffie.

Wat zou je stelen van de Gilmore Girls set?
Ik dacht zoals Lieke aan het koffiekopje van Luke’s en zoals Rowan aan het schooluniform van Rory. Hmmm, maar ik denk dat ik toch ga voor een boek van Jess of zijn bikerjack.

Zou je liever alleen koffie drinken en nooit meer Pop Tarts eten, of zoveel Pop Tarts eten als je wilt, maar nooit meer koffie drinken?
Koffie! Ik ben totaal geen zoetekauw.

Wat vond je van Gilmore Girls: A Year in the Life?
Ik was enorm blij met de keuzes van de schrijvers in dit laatste seizoen. Met name als het gaat om Rory. Hé, wat? Yup, ik vind het juist goed om te zien dat Rory een heel ander leven heeft dan wat we hadden verwacht. Zelfs tot en met de laatste vier woorden vond ik het een sterk verhaal. Want waarom zou alles zo picture perfect moeten zijn in haar leven? Alsof dat in het echte leven gebeurt…

Liefs,

Tags:


2 responses to “The Gilmore Girls Tag

  1. Ik vond het in The Year of the Life ook wel verfrissend dat Rory eens niet alles kreeg wat ze wilde, en dat ze een beetje struggelde met haar werk en leven. Superleuk dat jij hem ook hebt ingevuld. 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.