The Read Shop Kroonpassage in Lelystad

Gepost op 12 oktober 2014 door Katja in evenement / 3 Comments

Vorige week zaterdag vertrok ik op tijd naar Lelystad om kennis te maken met een paar schrijfsters van Storm Publishers. Van te voren had ik niet geweten dat het zo gezellig werd. Helaas kwamen er weinig mensen op af, maar dat mocht de pret niet drukken.

SAM_0293 SAM_0300

Toen ik de winkel binnen liep om even over één werd ik vriendelijk onthaald door Natasja van Storm Publishers. Ook de schrijfsters Jen Minkman, Marijke F. Jansen, Lis Lucassen en Kim Mulder begroetten mij en grappig genoeg hadden ze het net over mij. Aangezien ik op Marijke haar bericht had gereageerd op Facebook, dat ik die middag zou komen. Marijke had me dus net aangekondigd en toen kwam ik de winkel binnen lopen.

SAM_0296 SAM_0295

Om half 2 stond de baas van The Read Shop klaar en kondigde het middagprogramma aan. Jen Minkman beet de spits af, ze zette muziek aan van een stuk die ze speciaal heeft geschreven voor haar boek ‘De jongen uit het woud’. Vervolgens las ze het stuk uit haar boek voor die daar bij hoorde. Echt een prachtig stuk waarbij ik kon wegdromen.

SAM_0297 SAM_0302

Na het voorlezen was het tijd voor een vragenrondje, dit zorgde ervoor dat ik nog meer ernaar uitkijk om het boek te lezen. Uit het vragenrondje bleek dat Jen niet perse een goede afloop wil schrijven. Het einde van ‘De jongen uit het woud’ heeft een afloop die anders is dan anders, maar het boek kon ook niet anders aflopen zoals Kim samenvatte. Mijn excuses voor de vaagheid, maar ik wil natuurlijk niet spoilen. 😉

SAM_0304

Na Jen gaf Marijke een schrijfworkshop ‘Hoe creëer je levensechte karakters?’. In tweetallen kregen wij een papier, met een vragenlijst over het karakter die we bedacht hadden. Dit deed ik samen met Lis Lucassen en dat was erg gezellig om te doen. En niet te vergeten erg leerzaam, aangezien ze al heel wat boeken op haar naam heeft staan, dus zij weet wel hoe je een verhaal moet schrijven. Marijke, super bedankt voor de workshop ik denk dat ik deze techniek vaak zal gaan gebruiken als ik een verhaal ga schrijven. Voor de mensen die willen weten wat we precies hebben gedaan tijdens de workshop, kunnen klikken op onderstaande youtube filmpje en daarin vertelt Marijke precies wat wij ook tijdens de workshop hebben gedaan.

Na Marijke was het de beurt aan Lis, zij las een stukje voor uit ‘In opstand’ en uit ‘Dark romance’. Daarbij gaf ze nog een korte introductie over haar boek ‘Hitte’, die in november zal gaan uitkomen.

SAM_0305 SAM_0306

Het was een erg gezellig dag en ik kan nu al niet wachten om iedereen opnieuw te zien. Na een treinreis van anderhalf uur had ik besloten om niet meteen naar huis te gaan, maar om nog even langs de bios te gaan. Naar ‘Pijnstillers’ van Carry Slee deze film raad ik zeker aan. Het is een erg mooie film die mij tot tranen deed roeren.

Nogmaals bedankt iedereen voor deze fijne dag!

 

Liefs,

header31-860x280

 

  

Tags:


3 responses to “The Read Shop Kroonpassage in Lelystad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.