Top Vijf Vrijdag – 5 dingen die ik mis in Engeland

Gepost op 30 januari 2015 door Katja in persoonlijk / 2 Comments

Al 6 dagen ben ik op Engelse bodem en daardoor ben ik er ook achter gekomen wat ik nu al mis in Engeland. Het zijn niet zeer grote dingen. Maar de kleine dingen wat ik juist zo leuk vind aan Nederland of de dingen die ik niet mee kon nemen naar Engeland.

 

Eet smakkelijk! – Ja, zo simpel kan het zijn! Ik mis het woord eet smakelijk. Voordat mensen hier in Engeland gaan eten, nou ja dan gebeurt er niets. Want ze beginnen gewoon met eten…

Ik ben nu wel mijn gastmoeder aan het leren hoe je het moet zeggen en wanneer je het kan gebruiken. Dus misschien zegt mijn hele gastgezin na mijn verblijf: Eet Smakelijk!

Dr. Martens – Als je mij maar een beetje kent dan weet je dat ik bijna altijd Dr. Martens draag. Ik vind de schoenen zo heerlijk zitten dat ik nooit meer anders wil. Helaas kan ik maar 1 paar schoenen aan en heb ik ook maar 1 paar Dr. Martens hier in Engeland. Ik heb voor standaard zwart gekozen, zodat ik het makkelijk kan combineren. Het liefste had ik natuurlijk al mijn Dr. Martens meegenomen.

Water – Ik mis het Nederlandse water, want dat smaakt toch het lekkerste! Al moet ik zeggen dat het hier in Exeter niet heel erg anders smaakt, maar het ruikt wel een beetje chloorachtig. Toen ik voor een paar jaar geleden in London was, was het water echt niet te drinken! En was het ook van belang om het water eerst te koken, voordat je ervan dronk.

Een gewoon theezakje – In de huishoudens van hier is het niet zo normaal als in Nederland om theezakjes in huis te hebben. Ik hoor je al denken: Maar thee is toch typisch Engels? Ja dat is het ook, alleen de theezakjes hier zien er net zo uit als de senseo pads. Vervolgens leg je het theezakje in een speciaal zeefje en dan giet je er heet water over… Thee is gemaakt. 🙂 Het is een beetje anders en onhandig in mijn ogen, maar goed ik vind het wel grappig om het op deze manier te doen (voor een keer dan).

Kaas – Op zich heb ik hier wat kaas betref niets te klagen, want dat heeft mijn gastmoeder speciaal voor mij gekocht. Maar toch, het is geen Nederlands kaas. Totdat ik in Nederland terugkom ben ik zeer te vreden met de kaassoorten die mijn gastmoeder inkoopt. Want het is even keer wat anders, dan de kaas die ik thuis meestal eet.

Wat mis jij van/uit Nederland als je in het buitenland bent?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , ,


2 responses to “Top Vijf Vrijdag – 5 dingen die ik mis in Engeland

  1. Ik heb destijds mijn zusje gevraagd wat zij nou enorm miste toen ze in Amerika was.. Dat lijstje werd ook briljant. Toen ik haar uiteindelijk een pakket stuurde met al die dingen, heeft ze me huilend opgebeld. Dat was zo lief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.