Top Vijf Vrijdag – 5 steden die ik in 2015 wil bezoeken

Gepost op 13 februari 2015 door Katja in Reizen / 2 Comments

Ik ben nog niets eens terug uit Engeland of ik zit al te dromen van andere bestemmingen. Reizen staat nou eenmaal op mijn lijf geschreven. En erover bloggen/schrijven vind ik ook ontzettend tof! 

Er zijn zo’n minstens 14 steden die ik graag in de toekomst zou willen bezoeken. Aangezien ik op het moment een tussenjaar heb, leek het mij een goed moment om wat steden uit te zoeken. Om vervolgens mijn rugzak in te pakken, camera om mijn nek, met schrijfboekje en pen in de hand zodat ik het met eigen ogen kan zien…

Geen eindeloze reisjes plannen die ik toch nooit zou doen, maar werkelijk gaan met die banaan! Het bevalt mij goed om soms afstand te nemen van alles om mij heen, waardoor het weer helder voor mij wordt.

Genoeg geklets, dit zijn de 5 steden die ik graag dit jaar wil bezoeken.

berlin

1. Berlijn – Om eerlijk te zijn weet ik niet precies wat mij zo trekt naar deze stad, maar het lijkt mij zo gaaf om daar door de winkelstraten te lopen. In Duitsland is de mode best wel anders dan in Nederland. Over het algemeen is het zelfs behoorlijk sober, maar niet in Berlijn waar de laatste mode al over straat loopt. Het lijkt mij een bruisende stad met veel geschiedenis waar ik ook zeker naar uitkijk.

Rome

2. Rome – Toen ik 15 was ben ik voor het eerst in Italië geweest. Het was een werkelijk prachtig land ook al was Milaan niet mijn ding, Venetië is één van de mooiste steden waar ik ooit ben geweest. Het is zo betoverend! De volgende op mijn lijst is Rome! Van deze reis weet ik zelfs al dat de kans groot is dat de reis door gaat. Samen met een vriendin zal ik reizen naar Arezzo waar haar familie woont, zo kunnen van daaruit heel makkelijk naar Rome.

 "Paris

3. Parijs – Als het goed is zit ik eind april al in Parijs. Ik moet alleen nog een bevestiging krijgen van mijn slaapplek en een kaartje weten te bemachtigen. Want er komen heel veel leuke schrijvers naar Parijs! Het is een bonus aangezien ik nog nooit in Parijs ben geweest, dus kan ik mijn stedentrip en auteur bezoek mooi combineren. Wat wil een booknerd nog meer?

Untitled

4. Kopenhagen – Ik weet niet wat het is maar sinds ik de Snowwhite-trilogie heb gelezen van Salla Simukka wil ik dol graag reizen door Scandinavië! Stiekem heb ik al een hele route uitgestippeld, het is namelijk erg makkelijk te bereiken per trein. Misschien heb je het al door… Ik ben een grote fan van reizen met de trein. Ik kwam zelfs naar Engeland met de trein!

Mountainhiking

5. Oslo/Bergen – Next stop, Noorwegen! Ik had het zojuist over Kopenhagen en een route die ik in mijn hoofd heb. Nou dat is het volgende: met de trein vertrek ik naar Berlijn, zo kan ik makkelijk naar Kopenhagen, vanuit daar reis ik met de trein of boot naar Oslo. Ik heb ook een lichte obsessie met boten. Voor degenen die mijn Exeter Update lezen; ik ga met de boot terug naar Nederland! Goed, weer back on track (snap je hem? Oké, wat ben ik toch weer flauw). Eenmaal in Oslo ga ik met de trein naar Bergen en tja en dan wat?

Geen idee of ik die laatste reis ook daadwerkelijk ga doen. Ik hoop van wel, maar het moet ook financieel mogelijk zijn. Aangezien ik ook hoogstwaarschijnlijk weer terug naar school ga a.s. herfst en dat is duur genoeg. Ondanks dat, hoop ik wel dat deze reisjes erin zitten. Wie weet wat er op mijn pad komt.

Welke stad zou jij graag dit jaar willen bezoeken? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , ,


2 responses to “Top Vijf Vrijdag – 5 steden die ik in 2015 wil bezoeken

  1. Rommmmeeeee is mijn favoriete plek op de wereld. Really. Deze zomer ga ik eindelijk naar Venetie! En ook ga ik in 2015 sowieso nog naar Londen en Barcelona en misschien (er is een heel klein kansje) dat ik ook nog naar Rome ga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.