Top Vijf Vrijdag: 5 Zomerse boeken

Gepost op 13 juli 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het is inmiddels al een hele tijd geleden sinds ik mijn laatste Top Vijf Vrijdag publiceerde, maar op deze vrijdag wilde ik toch een nieuwe publiceren. Hierbij mijn top 5 zomerse boeken. Lees je mee?

Royals – Rachel Hawkins

Meet Daisy Winters. She’s an offbeat sixteen-year-old Floridian with mermaid-red hair; a part time job at a bootleg Walmart, and a perfect older sister who’s nearly engaged to the Crown Prince of Scotland. Daisy has no desire to live in the spotlight, but relentless tabloid attention forces her join Ellie at the relative seclusion of the castle across the pond. 

While the dashing young Miles has been appointed to teach Daisy the ropes of being regal, the prince’s roguish younger brother kicks up scandal wherever he goes, and tries his best to take Daisy along for the ride. The crown–and the intriguing Miles–might be trying to make Daisy into a lady . . . but Daisy may just rewrite the royal rulebook to suit herself.

Wanneer je een boek hebt besteld en er dan achter komt dan de Nederlandse editie al over een paar weken uitkomt. Whoeps! Nou goed, voor deze ene keer heb ik de Engelse editie van een boek. Ik heb veel leuke verhalen gehoord en voor de verandering heb ik de flaptekst een keer gelezen en ik moet zeggen dat het verhaal me enorm aanspreekt. Inmiddels heb ik ook een stuk uit het boek gelezen en wat een heerlijk verhaal is het! En ik denk ook erg passend bij een dromerige zomer.

I see London, I see France – Sarah Mlynowski

De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid. Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Van uitgeverij Best of YA ontving ik dit boek ter recensie-exemplaar, maar dat was voor mij niet de eerste keer dat ik het boek onder ogen kreeg. Tijdens mijn stage op de redactie van Best of YA kreeg ik het manuscript op mijn bureau om te mogen lezen. Dat is inmiddels al meer dan een jaar geleden. Ik schreef een enthousiast leesrapport over en al snel werd bekend gemaakt op de redactie dat het boek zou worden uitgegeven. Alleen moesten we meer dan een jaar wachten voordat zou kunnen gebeuren, aangezien het boek onder andere nog vertaald moest worden en dan zou het boek niet op tijd in de winkels liggen voor de zomer, aangezien het echt een zomers boek is. Ik heb dan ook enorm genoten van het boek. Meer weten? Lees dan mijn recensie.

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.

Het hele boek lang had ik het idee dat ik de Trail zelf ervoer. Ik voelde de pijn van de hoofdpersonage en wilde zelfs wegkijken als het naar mijn idee even te spannend werd.

Amy & Rogers epic detour – Morgan Matson

Amy Curry is not looking forward to her summer. Her mother decided to move across the country and now it’s Amy’s responsibility to get their car from California to Connecticut. The only problem is, since her father died in a car accident, she isn’t ready to get behind the wheel. Enter Roger. An old family friend, he also has to make the cross-country trip – and has plenty of baggage of his own. The road home may be unfamiliar – especially with their friendship venturing into uncharted territory – but together, Amy and Roger will figure out how to map their way.

Eigenlijk zou ik dit boek moeten gaan herlezen, want wauw wat vond ik dit boek tof toen ik er een heel wat jaren geleden in de bibliotheek op stuitte. Natuurlijk zit er een romantisch stuk in het boek, maar ik ken geen ander boek waarin het zo goed naar voren komt dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Een prachtig verhaal met aan het begin van elk hoofdstuk prachtige quotes.

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.

Tijdens een hitte golf hier in Nederland had ik zin in een schattig boek die geschikt is voor de perfecte zomerdag: veel zon, lekker buiten zitten en een ijskoud drankje. L&G is een snelle read die het zomers gevoel oproept en ik had tevens zin om naar Italië te gaan. Meer weten? Lees dan mijn recensie.

Welk zomers boek ben jij van plan om deze zomer te gaan lezen?

Liefs,

 

 

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.