Top vijf vrijdag – Boeken die ik voor het einde van het jaar gelezen wil hebben

Gepost op 5 december 2014 door Katja in Boeken / 2 Comments

Dat noem ik nou pas een lange titel. Even voor de duidelijkheid, de top vijven die ik samenstel zullen niet overgenomen zijn van de top tienen van de Lady Library. Want ondanks dat ik die top tienen werkelijk geniaal vind, zullen mijn top vijven niet alleen gaan over boeken, maar ook over cosmetica en andere dingen die mij bezighouden. Just to clear this up. 🙂 

Toen ik van de week voor mijn boekenkast stond, die overvol staat met ongelezen boeken, keek ik welke boeken ik perse nog wil lezen voor het einde van het jaar (naast de recensie exemplaren). Gek genoeg waren dat er 5, want ik moet ook nog een beetje realistisch blijven natuurlijk. Vooral aangezien ik niet zoveel lees als een roodharige jonge vrouw in onze bookbloggerscommunity. De boeken die ik nog wil lezen zijn voornamelijk boeken die iedereen al heeft gelezen volgens mij, op mij na dan… Nou hier komt ie.

Twilight

Twilight – Stephenie Meyer

 Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending.

Volgens mij heeft dit boek geen verdere uitleg nodig, maar het is wel een boek die ik nog nooit gelezen heb! Heel ernstig vind ikzelf.

Kronieken van de onderwereld - deel 1: Stad van beenderen

Stad van beenderen – Cassandra Clare

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Ik ben al op bladzijde 170 met dit boek, sinds september… In oktober kreeg ik opeens recensie exemplaren en die wilde ik eerst lezen.

Smaragdgroen - Eindeloos verliefd

Smaragdgroen – Kerstin Gier

 Gwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets?

Afgelopen zomer begon ik met een reread, iets wat ik bijna nooit doe, maar ik zat niet lekker in mijn vel en ik wist dat Kerstin Gier mij kon helpen om te lachen. In dit boek ben ik al op bladzijde 232 en ondanks dat het een reread is wil hem toch uitlezen.

Kwelling

Kwelling – Lauren Kate 

Hel op aarde. Zo voelt het voor Lucinda om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië.

Het is al een meer dan een jaar geleden dat ik deel 1 van de serie heb gelezen en voordat ik niets meer weet van deel 1 wil ik snel deel 2 lezen.

Verbreken

Verbreken – Lauren DeStefano 

Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren, worden vrouwen niet ouder dan twintig jaar en sterven mannen op hun vijfentwintigste. Met nog een paar jaar te gaan, komt het einde voor Rhine steeds dichterbij.

Dit boek is het laatste deel in The Chemical garden trilogie  in het begin van dit jaar heb ik de de eerste 2 delen achter elkaar uit gelezen, dus nu wordt het tijd om het laatste boek van de serie te lezen.

 

 

 

Welk boek wil jij perse lezen voor het einde van het jaar?

Liefs,

header31-860x280

 

Tags: , ,


2 responses to “Top vijf vrijdag – Boeken die ik voor het einde van het jaar gelezen wil hebben

  1. Op mijn lijstje staan:

    – Voor jou – Jojo Moyes (dit boek had ik al een tijd geleden willen lezen, maar het is er nog niet van gekomen).
    – Kenau – Tessa de Loo
    – Epinona – Marc de Bel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.