Twilight jubileumeditie/Leven en dood – Stephenie Meyer

Gepost op 4 november 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

9789000341887

 

Titel: Twilight jubileumeditie/Leven en dood

Auteur: Stephenie Meyer

Verschenen: oktober 2015

Pagina’s: 757

Uitgever: Van Goor

Waardering: 8/10

Ik wil uitgeverij Van Goor bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Vier de tiende verjaardag van Twilight! Deze speciale jubileumeditie bevat naast het oorspronkelijke boek van Stephenie Meyer een verrassende, herschreven versie van Twilight: Leven en dood. Deze prachtig vormgegeven jubileumeditie is een ‘omkeerboek’ van ruim zevenhonderd pagina’s, gebonden met stofomslag. Lezers zullen vanuit een nieuw perspectief opnieuw geraakt worden door het iconische liefdesverhaal van Bella en Edward. Twilight heeft miljoenen lezers betoverd sinds verschijning in 2005 en het verleidelijke en spannende verhaal is een moderne klassieker geworden binnen de huidige Young Adult-literatuur en liet lezers verlangen naar meer.

Note vooraf: Wanneer je nog niet alle boeken hebt gelezen van de Twilight saga, dan raad ik je aan om eerst die boeken te gaan lezen voordat je begint aan Leven en dood. Zelf heb ik alleen nog maar deel 1 gelezen, maar ik heb inmiddels de films al zo vaak gezien dat ik weet wat er gebeurd in de saga. In Leven en dood worden er namelijk ook dingen bijgehaald die pas later in de saga naar voren komen. 

Vlak voordat ik het boek in mijn handen had om meteen te beginnen met lezen, hoorde ik dat Twilight herschreven was waarin de karakters hun geslachten zijn omgedraaid. Say what!? 

Om eerlijk te zijn maakte mij dat meteen enthousiast. Ik heb namelijk niet zoveel met Bella en ik hoopte dat wanneer Bella een man zou zijn, sommige karaktertrekjes minder naar voren zouden komen. Gelukkig voor mij was dat inderdaad ook het geval. Ik kon Beau veel beter uitstaan dan Bella. Ik vond Bella nogal verwarrend in haar gedachten en vrij somber, daarnaast was ze meteen zo afhankelijk van Edward. Bij Beau is dit een stuk minder het geval, al is Edythe wel degene met de broek aan in de relatie.

Ik ben dol op de schrijfstijl van Stephenie waardoor ik meteen bij het openslaan van het boek in het verhaal zat. Voordat je begint aan het verhaal zou ik het voorwoord doornemen. Zo begrijp je beter wat je van het verhaal kan verwachten en hoe alles nu zit. Stephenie is trouw aan het originele verhaal gebleven, maar persoonlijk vind ik Leven en dood beter, de momenten waarbij ik tijdens het lezen van Twilight zat te tandenknarsen, zaten niet meer in Leven en dood. Voor mijn gevoel is de gender switch een goede keuze geweest.

Ik vind de aanpassingen van de auteur heerlijk om te lezen en ik heb ervan genoten! Twilight blijft mijn guilty pleasure en ik kan niet wachten om de vervolgdelen van de Twilight saga te gaan lezen, want ja dat heb ik nog niet gedaan. Desondanks heb ik de films al zo vaak gezien, dat ik volgens mij het script uit mijn hoofd ken.

Leven en dood is een musthave voor alle Twilightfans!

Is Twilight ook jouw guilty pleasure? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


3 responses to “Twilight jubileumeditie/Leven en dood – Stephenie Meyer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.