Veel liefs, Lara Jean – Jenny Han

Gepost op 13 november 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

Veel liefs, Lara Jean (Aan alle jongens van wie ik hield, #3)

 

Titel: Veel liefs, Lara Jean

Auteur: Jenny Han

Verschenen: augustus 2017

Pagina’s: 284

Uitgever: Moon

Waardering: 8/10

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Het einde van Lara Jean komt eraan. Ze is gelukkig in de relatie met Peter voor al meer dan een jaar. Samen willen ze naar dezelfde universiteit. Lara Jean haar thuissituatie is erg druk, zij in een serieuze relatie, Morgot komt thuis en Kitty… heeft zo haar eigen bezigheden. Daarnaast staat Lara Jean voor een paar moeilijke keuzes, met name wanneer niet alles loopt zoals gepland.

Ik moet zeggen dat ik het vorige boek iets minder leuk vond, maar dat maakt dit boek helemaal goed. Lara Jean maakt namelijk een groei door. Ze wordt ein-de-lijk volwassen op een mooie en natuurlijke manier. Dat betekent niet dat ik het als lezer eens was met de keuzes die ze maakte, maar ik vond het wel tof dat Lara Jean niet meer twijfelde en het gewoon deed.

Het is leuk om Lara Jean in haar laatste weken van de middelbare school te volgen. Ze is zo enthousiast om naar de uni te gaan, maar dat betekent ook dat er dingen gaan veranderen en soms gebeurt dat op de meest onverwachte manier.

Geen zorgen, niet het hele boek gaat over de relatie tussen Lara jean en Peter. Een groot gedeelte gaat ook over de familie, het gezin en welke vormen het gaat aannemen. Er zitten prachtige en droevige momenten in dit boek. Jenny Han wist mij als lezer echt te raken. Tijdens het lezen merkte ik dat Jenny dit boek heeft geschreven voor ons als lezers. De liefde, de vragen die beantwoord worden en nieuwe keuzes die worden gemaakt.

Het is fijn om getuige te mogen zijn geweest van de groei van een personages zoals Lara Jean. Maar ook de groei van een auteur. Waar de karakter Lara Jean in het begin onzeker overkomt is ze nu gegroeid tot een jonge vrouw die eindelijk haar eigen weg gaat. Een auteur die durfde te groeien met haar schrijfstijl.

Bedankt Jenny voor het schrijven van deze serie!

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.