Waarom niet een tekencursus?

Gepost op 23 april 2020 door Katja in Creatief / 0 Comments

In deze gekke tijd vind ik het een leuk idee om een oude hobby weer op te pakken: tekenen!

Op de middelbare school was ik altijd weer enorm blij als we in dat semester tekenen hadden. Ook in mijn vrije tijd mocht ik graag tekenen. In die tijd gamede ik nog en vond ik het leuk om figuren uit de games na te tekenen. Daarnaast was ik ook enorm dol op strips. Helaas zien daardoor mijn tekeningen er altijd vrij plat uit. Ja, ik had toen op zich een eigen stijl. Maar nu ik ouder ben wil ik graag nieuwe dingen leren.

Sanne van Pippa Knus en ik kennen elkaar van deze super leuke samenwerking samen met Claudia. Zo nu en dan hebben Sanne en ik contact en leek het ons leuk om opnieuw samen te werken. Ik mag namelijk de Pippa Knus cursussen uitproberen! Dat betekent uren tekenplezier.

In totaal zijn er 5 cursussen: basis, portret, huis/tuin, dieren en girlboss. Voor deze blogpost ga ik het eerst alleen hebben over de basis cursus en mijn eerste reactie op de Pippa Knus cursussen. Volgende maand zal er een uitgebreide blogpost op That Blonde Woman verschijnen over alle cursussen.

Basis cursus

Wanneer je een cursus koopt krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van Pippa Knus. In de shop kan je kiezen tussen een van de 5 cursussen of meer of natuurlijk ze allemaal! Ik heb het hele pakket, maar ik begin met de basis. Want ik wil dan toch eindelijk mijn platte stripfiguren meer diepte leren geven.

Bij de basis cursus heb je in totaal 7 lessen. Per YouTube video leer je in 23 minuten tot soms wel bijna een uur verschillende onderdelen van basis tekenen. Elke les heeft zijn eigen thema. De eerste les staat centraal om het durven tekenen.
Wat Sanne haar cursussen zo anders maakt dan andere cursussen vind ik is dat ze het met jou ook gaat hebben over het mentale aspect van het tekenen. Durf te tekenen. Wees niet bang om fouten te maken. Je mag tijdens een bepaald onderdeel van de les zelfs even geen gum gebruiken. Ik vind het knap dat Sanne mij zelfs in een opgenomen video zelfvertrouwen geeft om te gaan tekenen.

Wanneer ik genoeg vertrouwen had in mezelf om gewoon te gaan tekenen, startte ik al snel met de volgende les. Schaduw, perspectief en beginnend aquarel komen allemaal voorbij. Mocht je trouwens nog bepaalde spullen nodig zijn, dan kan je dat ook in de Pippa Knus shop aanschaffen.
De manier hoe Sanne vertelt is zeer prettig. Niet te snel waardoor ik genoeg tijd had om samen met haar te tekenen. Heel af en toe merkte ik dat ik toch net even iets langer nodig had, dan is het natuurlijk een kleine moeite om de video op pauze te zetten.

Perfectionisme en onzekerheid zijn belangrijke onderwerpen waar Sanne over praat in haar video’s tijdens het tekenen. Ik vind dat erg goed, want zo kon ik mijn eigen perfectionisme laten varen en genoot ik meer van het tekenproces zelf.
Tijdens het kijken van een video merk ik dat ik ontzettend veel leer. Doormiddel van simpele stappen en duidelijke instructies ben ik elke keer weer blij met het resultaat. Ja, zelfs als het nog maar een schets is.

Het belangrijkste volgens Sanne is dat je geniet van het tekenen en dat straalt ze ook in alle video’s die ik tot nu toe heb bekeken uit. Ik kan dan ook niet wachten om na de basis cursus verder te gaan met de andere cursussen. Portret, huis/tuin, dieren en girlboss komen hierna. Ik heb er nu al heel veel zin in!

Mag jij graag tekenen? Zo ja, wat vind jij dan leuker portret, huis/tuin, dieren of girlboss?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.