What’s a Girl Gotta Do? – Holly Bourne

Gepost op January 4 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

What's a Girl Gotta Do? (The Spinster Club, #3)

 

Titel: What’s a Girl Gotta Do?

Auteur: Holly Bourne

Verschenen: augustus 2016

Pagina’s: 432

Uitgever: Usborne Publishing

Waardering: 10/10

HOW TO START A FEMINIST REVOLUTION:

1. Call out anything that is unfair on one gender

2. Don’t call out the same thing twice (so you can sleep and breathe)

3. Always try to keep it funny

4. Don’t let anything slide. Even when you start to break…

Lottie’s determined to change the world with her #Vagilante vlog. Shame the trolls have other ideas…

Het laatste deel in de serie! En dit keer is het de beurt aan Lottie, zij is de meest spraakzame van de drie vriendinnen, The Spinster Club. In dit boek ligt de focus op het alledaagse leven van een vrouw en welke seksistische dingen ze elke dag mee te maken heeft. Het is een battle tegen de dominantie van mannen in de maatschappij.

In college hebben de drie beste vriendinnen een groep opgericht, een soort The Spinster Club, maar dan FemSoc. Al heel wat meiden hebben zich ingeschreven en Lottie vindt dit de perfecte extra activiteit voor haar toelating op Cambridge. Terwijl Lottie wacht tot ze bericht krijgt van de universiteit besluit ze om terug te vechten en op te komen voor de onrecht vaardigheid waar vrouwen elke dag mee moeten dealen. Tijdens het verhaal overkomt Lottie iets en dat zorgt ervoor dat ze het niet op kleine schaal wil aanpakken. Ze begint te vloggen samen met de hulp van haar Spinster Club vriendinnen. Het gehele proces wordt gefilmd: van de aanpak, wanneer dingen uit de hand beginnen te lopen en de emoties.

Gedurende dit project duwt Lottie geleidelijk aan haar ouders en vrienden weg. Tegelijk duurt het ook niet zo lang meer voordat ze haar interview heeft met Cambridge. Het is op dat moment dat Lottie begint te twijfelen over Cambridge, over wie ze zelf is en of ze echt een verschil kan maken in de wereld. Zelf vond ik dit een prachtig moment in het boek. Bourne weet dit op zo’n bijzondere en leerzame manier te beschrijven, dat je als lezer er ook iets van kan opsteken. De groei die Lottie doormaakt, kan jij als lezer ook doormaken door het boek gewoon te lezen. Dit is waar naar mijn idee de kracht ligt van een auteur.

Ook in dit deel is de hoofdpersoon een enorm realistisch persoon. Als persoon kan ik mezelf het meest vergelijken met Lottie van de drie Spinsters. Daarnaast is ze een persoon met haar flaws, duidelijke mening, impulsief, herkenbaar en dit alles met elkaar maakt het een feestje voor de lezer om het te mogen lezen. Het mag duidelijk zijn dat deze hoofdpersoon behoorlijk wat mondiger is en dat zorgt voor situaties in dit boek die enorm goed uitgedacht zijn.

Bourne haar schrijfstijl is fantastisch! Ik heb nog nooit een serie zoals The Spinster Club gelezen. Ze legt er zo veel gevoel in, beschrijft een doorlopende real-life social drama, die zorgt ervoor dat je als lezer niet kan stoppen met lezen. Het verhaal gaat in een snel tempo, maar tegelijk hecht de auteur veel waarde aan de groei van een personage.

Het woord FEMINISME schreeuwt van elke pagina, van begin tot de laatste regels. De auteur wist mij te inspireren. Ik ben door dit boek nog meer geïnteresseerd geraakt in feminisme en hoe ik mijn steentje kan bijdragen in de huidige maatschappij als feminist, maar ook hoe ik mijn eigen weg hierin moet vinden.

Kort samengevat: The Spinster Club serie is voor iedereen. Voor ouders, docenten, jongens, meiden en alles er tussenin.

Redenen waarom ik zo ontzettend hou van What’s a Girl Gotta Do?:

  • Feminisme
  • Nog meer feminisme
  • Bijzondere vriendschappen
  • Schattige relaties
  • Een goed beeld van mentale gezondheid
  • Respectvol omgaan met moeilijke onderwerpen.

Lottie is een fantastisch fel karakter. Ik hield van haar manier van protesteren, haar vastberadenheid en dat ze doorzet zelfs wanneer iedereen tegen haar lijkt te zijn. Ze gelooft in haarzelf en gaat er volledig voor.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.