Winactie – Illustratie Romeo & Julia (Blossom Books editie)

Gepost op January 30 2019 door Katja in winactie / 7 Comments

Uitgeverij Blossom Books kwam in 2018 met de Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moet hebben. Romeo & Julia kan dan zeker niet ontbreken. En ik mag een winactie houden met een exclusieve print passend bij het boek!

Romeo & Julia – Tiny Fisscher

“Zou een roos minder zoet geuren als ze een andere naam zou dragen? Zelfs als je geen Romeo meer zou heten, zou je nog steeds dezelfde verrukkelijke man zijn.”

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Blossom Books hoopt met deze nieuwe lijn meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

De perfecte klassieker om mee te beginnen is natuurlijk Romeo & Julia. Een onmogelijke liefde, een tragische afloop: perfecte ingrediënten voor een meeslepend verhaal, zelfs als het al bijna vijfhonderd jaar oud is.

De Wereldklassiekers zullen verschijnen in linnen omslag met folieopdruk en leeslint. Sophie Pluim verzorgde de illustraties op het omslag, diverse zwart-witillustraties, een gekleurde illustratie voor de schutbladen en geïllustreerde beginkapitalen.

Sophie Pluim is de illustrator van wie ik deze prachtige print mag weggeven op mijn blog. Zij heeft ook de print gesigneerd! Maar hoe maak je kans?

 • Geef in de reacties antwoord op de volgende vraag: Welke Wereldklassieker zou Blossom Books in de toekomst moeten uitgeven en waarom?
 • Deel deze winactie op social media en tag @thatblondewoman @blossombooks.
 • Je bent woonachtig in Nederland.

Meedoen kan tot en met 9 februari 2019. Daarna wordt de winnaar per mail op de hoogte gesteld.

Liefs,

P.S. Binnenkort verschijnt de Wereldklassieker Frankenstein.

Deze blogpost is een samenwerking met Blossom Books.

Tags:


7 responses to “Winactie – Illustratie Romeo & Julia (Blossom Books editie)

 1. Do

  Wat een leuke winactie, deze illustraties zijn echt zo mooi!
  Ik zou Wuthering Heights graag uitgegeven zien door Blossom Books, het is een van mijn favoriete boeken en ik denk dat het boek doormiddel van een Nederlandse hedendaagse vertelling/hertaling door nog meer mensen gewaardeerd kan worden ☺️

 2. Stefan Oostra

  Bram Stoker’s Dracula, omdat het de vampier klassieker bij uitstek is en een geweldig boek!

 3. Jamie Lee Zonneveld

  Een midzomernachtsdroom!!! Die is zo leuk en een hedendaagse hertelling zou echt heel gaaf zijn

 4. Amy Paape

  Gave winactie! Romeo & Julia vond ik ontzettend mooi en ik kijk al uit naar Frankenstein. Ik zie dat Wuthering Heights al genoemd wordt, daar ben ik het helemaal mee eens! Moby Dick of andere Shakespeare verhalen lijken me ook erg tof. Ik deel je winactie op twitter!

 5. Elke

  Mij lijkt het tof als Blossombooks bij de volgende gaat voor Dracula! Ze gaan al Frankenstein uitgeven, dus dan zou het toch super tof zijn om ook een andere bekende klassieke horror voor Young Adults uit te geven!

 6. Elke

  Oh, ik dacht er nu ineens aan: wat zou het tof zijn als Blossombooks Macbeth van Shakespeare ook in een YA-versie kan gieten? Het is zo bloederig en episch – ik ben benieuwd hoe het dan hervertelt zou worden!

 7. Minca Huiberts

  Wauw hoe tof is die print! Mij lijkt het leuk als Blossom Books Alice in Wonderland zou gaan uitgeven 🙂 Heb altijd al een zwak gehad voor het verhaal dus dat lijkt me heel gaaf!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.