Wit als sneeuw – Salla Simukka

Gepost op 6 december 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wit als sneeuw

Titel: Wit als sneeuw

Auteur: Salla Simukka

Verschenen: Juni 2014

Pagina’s: 204

Serie: Snow White trilogie

Uitgever: Clavis

Waardering: 8/10

Ik wil uitgeverij Clavis bedanken voor mijn eerste recensie exemplaar. 

[Dit boek is deel 2 in de trilogie als je deel 1 nog niet hebt gelezen is het aan te raden om eerst mijn recensie van her eerste deel te lezen: https://thatblondewoman.com/?p=196]

Tijdens een trip naar Praag, ontmoet Lumikki Andersson een meisje dat beweert haar halfzus te zijn. Ze raakt nieuwsgierig, want haar ouders lijken inderdaad een familiegeheim te bewaren. Als Lumikki het meisje volgt, belandt ze in een religieuze sekte. Maar is het geloof puur, of is onschuld nooit zo wit als sneeuw?

Ik heb al voor een lange tijd dit boek uit, maar ik durfde niet eerder een recensie te schrijven. Waarom? Omdat het eerste boek heel erg spannend was en voor mijn gevoel verviel dat een beetje in Wit als sneeuw. Daarbij miste ik iets in het verhaal waarop ik de vinger niet kan leggen. Ondanks deze punten vond ik het wel een pracht boek en dat zorgde ervoor dat ik even niet wist wat ik in de recensie moest zetten.

In dit deel is Lumikki afgereisd naar Praag, om het verleden te vergeten. Tijdens het verhaal krijg je een aantal flashbacks naar Lumikki’s verleden, wat haar als personage nog meer diepgang geeft. Ik ben heel benieuwd of deel 3 uiteindelijk alle antwoorden gaat geven!

Er zitten een paar onverwachte wendingen in het verhaal en daardoor kan je ook niet voorspellen hoe het verhaal gaat aflopen. Het onderwerp is origineel, er zijn volgens mij niet erg veel ya boeken over sektes.

Net als in Rood als bloed zat er veel vaart in het verhaal. Dit had ook te maken met de korte hoofdstukken, maar soms zat er zoveel vaart in het verhaal, dat ik even een rust moment nodig was. Ik klapte het boek even dicht of ik ging zoals gewoonlijk even zitten dromen om alles te verwerken.

Ik vind het heerlijk om te lezen hoe de titel in het boek is verwerkt. Het is niet te duidelijk gebracht waardoor ik het verhaal wat magischer vond op de een of andere manier. O en heb ik al vertelt hoe mooi ik de cover vind? Wat een kunst als je met heel weinig kleurgebruik zo’n mooie cover kan maken.

Al met al vond ik het een goed geschreven verhaal en daarom geef ik het boek een 8 als cijfer. Dus nu wordt het snel naar de winkel voor Zwart als ebbenhout.

Ben jij fan van boeken met een sprookje erin verwerkt? 

Liefs,

header31-860x280

 

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.