Zonderling – Miriam Bruijstens

Gepost op 24 juni 2015 door Katja in Boeken / 0 Comments

Zonderling

 

Titel: Zonderling

Auteur: Miriam Bruijstens

Verschenen: juni 2013

Pagina’s: 48

Waardering: 8/10

Ik wil Miriam bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

De dichtbundel Zonderling is het poeziedebuut van Miriam Bruijstens. Haar gedichten hebben dezelfde glasheldere taal, dezelfde observaties en af en toe de voelbare pijn van het leven.

 

 

 

Na het lezen van ‘Het boek van Tess‘, was ik razend benieuwd wat deze auteur nog meer in haar mars heeft. Helaas, is er (nog) geen deel 2 van Tess (en hopelijk gaat die er wel komen).

Tot die tijd wilde ik eerst wat ‘oud’ werk van Miriam lezen. Een dichtbundel werd mij aangeboden en dat leek mij zo ontzettend tof, aangezien ik dol ben op de gedichten die in Tess staan. Het proces van een schrijver is nu duidelijk te zien als ik kijk naar de dichtbundel en ‘Het boek van Tess’. Miriam is namelijk kwa schrijftechniek sterker geworden.

Maar om eerlijk te zijn is het juist fijn als ik kijk naar de gedichten van Miriam. Ze weet in een paar zinnen iets herkenbaars te schrijven. Ze weet je met haar woorden echt te raken en dat terwijl je hart even stil heeft gestaan. Want Miriam kan het leven als geen ander beschrijven.

Eerlijk, oprecht en herkenbaar. Een must in je kast. Voor wanneer je je even niet begrepen, alleen voelt of iets bijzonders wilt lezen. Dan kan ik je deze dichtbundel aanraden. Miriam weet dichtbij te komen met haar woorden. Ze stelt zich kwetsbaar op in elk gedicht van haar. Waardoor jij als lezer begrepen voelt.

Meer wil ik niet kwijt, want anders ben ik bang dat ik te veel zeg, maar wil jij ‘Zonderling’ ook in je kast hebben? Hij is te bestellen voor 10 euro door een mailtje te sturen naar miriambruijstens@gmail.com.

Ik wens je alvast veel leesplezier!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.