Zwart als Ebbenhout – Salla Simukka

Gepost op 27 december 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

Zwart als ebbenhout (Lumikki Andersson, #3)

Titel: Zwart als ebbenhout

Auteur: Salla Simukka

Verschenen: Oktober 2014

Pagina’s: 142

Serie: Snow White trilogie #3

Uitgever: Clavis

Waardering: 8/10

Ik wil Clavis bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

[Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie de voorgaande delen niet heeft gelezen.]

Recensie ‘Rood als bloed’ #1: https://thatblondewoman.com/?p=196

Recensie ‘Wit als sneeuw’ #2: https://thatblondewoman.com/?p=468

Het is bijna Kerstmis. Voor de kerstvoorstelling op school wordt gewerkt aan een nieuwe interpretatie van Sneeuwwitje en de hoofdrol is voor Lumikki. Wonderbaarlijk genoeg lijkt alles op rolletjes te lopen. Lumikki heeft tot haar eigen verbazing verkering gekregen met een leuke jongen, die in het toneelstuk de rol van de jager speelt. Maar met de première in zicht krijgt Lumikki plotseling berichtjes van een geheime aanbidder, wiens liefde al snel een obsessie blijkt te zijn. De aanbidder dreigt van de première een bloedbad te maken als Lumikki niet doet wat hij zegt. Terwijl Lumikki de Schaduw probeert te ontmaskeren, wordt ze geconfronteerd met de zwartste geheimen uit haar eigen verleden. De tijd dringt, de avond van de première staat voor de deur en Lumikki moet een manier vinden om korte metten te maken met haar stalker, wiens ziel zo zwart is als ebbenhout.

Het laatste boek in de Snow White trilogie heeft helaas maar 142 bladzijden… Voordat ik begon met lezen was ik heel erg bang dat er weinig informatie werd verteld over Lumikki en dat het laatste boek een soort van opsomming zou zijn van de eerste 2 delen. Gelukkig was dit niet zo. Er werd een nieuw verhaal verteld met Lumikki in de hoofdrol. Wat ik erg fijn aan dit deel uit trilogie vond is dat het aansloot met ‘Wit als sneeuw’. Aangezien het eerste deel in de trilogie nauwelijks aansloot met met vervolg deel.

Het is een paar maand geleden dat Lumikki mensen uit een brandend huis heeft geholpen in Praag. En blijkbaar had ze een zus in Praag die uiteindelijk toch haar zus niet bleek te zijn. Ik vond ‘Wit als sneeuw’ een verwarrend einde hebben en ik bleef achter met vele vragen. Deze vragen worden in dit boek beantwoord. Je komt zelfs achter de waarheid en de geheimen in Lummiki’s leven. Het zijn zulke grote geheimen dat Lummiki haar eigen geheimen niet meer wist. En wie ben je dan als je grote delen van je leven niet meer weet en mist?

Alle vragen worden beantwoord in dit deel en ook de vragen van “Rood als bloed’, wanneer ze niet beantwoord werden in het tweede deel. Zoals je al merkt aan mijn recensie is het zeker van belang om de trilogie op volgorden te lezen en niet als een los deel. Dit heeft te maken met het verhaallijn en de informatie die je krijgt als lezer.

Salla Simukka heeft mij in dit deel van de trilogie geleerd dat er niet veel bladzijden nodig zijn om een sterk verhaal neer te zetten, die tevens is neergezet met een goed uitgewerkt plot. En dat je met weinig bladzijden ook een beeldende wereld kan schetsen, die net zo spannend is als de voorgaande delen (misschien zelfs nog spannender).

Lees jij graag dunne boeken of ga je toch liever voor een dikke pil? 

Liefs

header31-860x280

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.