De Boek Pioniers | Debuteren

Posted on April 10 2016 by Katja in Boeken, De Boek Pioniers / 0 Comments

DSC_0514

Voordat een boek in de winkel ligt is er een heel proces aan vooraf gegaan. In het uitgeefproces begint het allemaal met het manuscript die gelezen wordt door de uitgever enΒ om te zorgen datΒ het boek in de winkel ligt komt de vertegenwoordiger om het hoekje kijken. Kijk je mee?

Debuteren is een bijzonder proces. Vanaf de eerste getypte letters tot aan een boek die net vers van de pers van de drukkerij komt. Maar wat gebeurt er allemaal voordat het boek in de winkel te koop is? Er zijn heel wat stappen die daaraan vooraf gaan.

Het manuscript komt op één grote bult met andere manuscripten. De uitgever gaat kijken naar het verhaal. Maar hoe gaat het uitgeefproces van een debutant? Dit legt uitgever Susanne van Dijk-Diependaal uit.

Aan het einde van het uitgeefproces ligt het boek in de winkel. Maar hoe zorg je ervoor dat een boek van een tot nu toe onbekende schrijver een mooi plekje krijgt in de boekhandel? Vertegenwoordigster Esther van de Ven heeft al veel ervaring in het boekenvak en is razend enthousiast over YA boeken.

Het was erg bijzonder om naast het verhaal van de auteur het verhaal van de uitgever en vertegenwoordiger te kunnen spreken over debuteren. Heb jij het interview met debutante Sara al gezien? Abonneer je dan meteen op ons kanaal!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.