Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Gepost op 14 januari 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Cover Eleanor en Park

Titel: Eleanor & Park

Auteur: Rainbow Rowell

Verschenen: november 2014

Pagina’s: 336

Uitgever: Van Goor

Waardering: 7/10

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Hmm, ik heb nogal gemengde gevoelens over dit boek. Normaal doe ik dit nooit, maar deze keer ging ik op onderzoek uit om te kijken wat anderen van dit boek vonden voor dat ik de recensie schreef. En ook in de bloggerswereldje hoor/lees ik verschillende verhalen.

Eleanor is nieuw op school en een echte misfit. Ze is niet erg dun, heeft een enorme bos rood haar en erg aparte kleren. En dan moet Eleanor een plekje vinden in de schoolbus, een plekje dat niemand aan haar wil afstaan. Eleanor komt terecht naast Park en daar in de bus bloeit er een bijzondere relatie tussen die twee op.

Eleanor & Park is niet het standaard YA romance zoals ik vele boeken verschijnt, maar het voelt veel natuurlijker aan. De liefde tussen deze personages zou echt kunnen gebeuren. Twee tieners die elkaar leuk vinden omdat ze beide het buitenbeentje zijn.

Naast de romance vind ik het erg fijn om te lezen over de familie’s van Eleanor en Park, die zijn met name goed uitgewerkt. Familie’s die compleet elkaars tegenovergestelde zijn. Waar Park is opgegroeid in een liefdevol gezin, met vooral een hele geweldige moeder, heeft Eleanor een moeilijke jeugd en is haar thuissituatie eigenlijk onhoudbaar.

Het verhaal is klein, mooi en breekbaar genoeg om dit verhaal voor altijd in je hart te sluiten. Maar toch laat ik dit verhaal los. Het was werkelijk een bijzonder verhaal en ik kan ook merken dat Rowell echt pracht verhalen kan schrijven.

Ik ben bang dat dit boek voor mij te gehypet is geweest, waardoor ik het minder vond. Al heb ikzelf de lat zo hoog gelegd voor dit boek. Ondanks alles kon ik het verhaal zeker waarderen en las het gemakkelijk weg. Vandaar dat dit boek een 7 uit 10 krijgt van mij. Het is zeker een aanrader als je even iets tussendoor wilt lezen of gewoon een verhaal zonder actie. Al blijf ik gemengde gevoelens houden over dit boek.

Heb jij weleens een boek gelezen waarover je gemende gevoelens hebt?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , ,


3 responses to “Eleanor & Park – Rainbow Rowell

  1. *gemengde :& (Moest ik even kwijt.)
    Verder vond ik dit een heel teleurstellend boek. Het begon heel mooi, maar vanaf het midden werd het naar mijn idee gewoon bleh.

  2. Ik ben dan één van die mensen die dit wel ene heel mooi boek vind haha. Maar ik had ook geen verwachtingen toen ik er aan begon. Ik probeer eigenlijk weinig reviews te lezen voor ik aan een boek begin, maar soms lees je wel eens een bek waar je veel van verwacht en wat dan uiteindelijk tegen valt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.