Everything, Everything | Filmrecensie

Gepost op 17 augustus 2017 door Katja in Films / 6 Comments

Titel: Everything, Everything

Release datum: 17 augustus 2017 (NL)
Regisseur: Stella Meghie
Hoofdrollen: Amandla Stenberg, Nick Robinson
Bijrollen: Ana de la Reguera, Anika Noni Rose
Genre: Comedy | Drama | Romantiek

Cijfer: 8/10

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren.

Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Na de laatste tijd veel actie en superhelden films en tv-series gezien te hebben was deze film wel behoorlijk wennen voor mij. Everything, Everything is rustig opgebouwd en die rust blijft de hele film hangen. Erg fijn dus wanneer je echt even totaal iets anders wilt zien.

De rust is misschien ook wel een heel gek gevoel. Want waar normaal gesproken behoorlijk wat personages in een film zitten is dat niet het geval in deze film. Dit heeft natuurlijk te maken met de aandoening van Maddy (ze is ziek voor alles). Ik vond het bijzonder om een film te zien met maar zo weinig personages. En dan zijn er nog minder acteurs die daadwerkelijk tekst hebben.

Nu ik het toch over de acteurs heb. Wat vond ik van hun acteerwerk? Amandla, wie Rue speelde in The Hunger Games, speelde nu in zo’n andere setting. Maar het lieve schattige meisje dat blijft ze nog steeds ook in deze rol. Ik vond haar erg overtuigend voor de rol van Maddy. De expressies op haar gezicht zijn geweldig en daarmee weet ze ook het verhaal te vertellen. Moet ook wel aangezien er zo weinig andere dingen zijn die in de film ter afleiding voor de kijker kunnen dienen.

Als het gaat om de andere acteurs… op de vrouw na die de zuster speelt hadden de andere rollen naar mijn idee wat krachtiger gemogen. Wat meer passie en meer overtuigingskracht. Ontzettend jammer want er zitten al weinig acteurs in de film. Echter denk ik ook dat dit een beetje komt dor het script. Ik heb namelijk het idee dat er scenes uit zijn gehaald die best wel behoorlijk van belang waren. Maar daar kom ik zo op terug.

Nu even kort de technische kant van de film. Het decor/de set was prachtig en passend bij het verhaal. Ik vond het erg leuk hoe ze werkten met kleuren. Van hoe wit alles in het begin lijkt en naar mate de film vordert dat alles langzaam kleur krijgt. Dit zie je ook terug in de kleding van Maddy. Echt een dikke 10 voor de persoon die achter de kledingkeuze zat voor de personage van Maddy.

Heb jij het boek al gelezen? Ik in ieder geval wel en ik kan daarom melden dat de film dicht bij het boek is gebleven. Er zijn zoals gebruikelijk wel scenes eruit gehaald, maar geen nieuwe scenes toegevoegd die je niet zou kennen als je het boek hebt gelezen. Maar ik wil even terugkomen op het feit dat er scenes uit het boek niet in film terecht zijn gekomen. Ik begrijp heel goed dat niet alles in de film komt. Maar volgens mij heeft het script daardoor er wel voor gezorgd dat het verhaal minder krachtig op mij overkwam, dan waar ik op had gehoopt. Er is namelijk een soort diepte die het verhaal mist. De film is zo gefocust op Maddy dat het verhaallijn van Olly een beetje wegviel.

Voor iemand die de film heeft gezien vind ik dat onderstaande clip te veel informatie weggeeft. Maar ik begrijp ook dat je de trailer wilt zien om te bekijken of de film je ligt vandaar dat ik ‘m wel heb toegevoegd aan deze blogpost.

Om tot een conclusie te komen. Ik heb echt genoten van de film en dan met name van het technische aspect en de aankleding. Het script had van mij beter in elkaar mogen zitten. Maar Amandla als Maddy speelt de sterren van de hemel en ik kan niet wachten om meer films met haar in de hoofdrol te zien.

Ga jij Everything, Everything in de bios zien?

Liefs,

Tags:


6 responses to “Everything, Everything | Filmrecensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.