Het Godinnenoffer #3 – Aimée Carter

Gepost op 29 oktober 2014 door Katja in Boeken / 2 Comments

Het godinnenofferTitel: Het Godinnenoffer #3

Auteur: Aimée Carter

Verschenen: Augustus 2014

Pagina’s: 318

Uitgever: Harlequin

Waardering: 7/10

Als je De Godinnentest nog niet hebt gelezen is het handig om op de volgende link te klikken: https://thatblondewoman.com/?p=129 Om spoilers te voorkomen. Maar heb je al wel De Godinnentest gelezen maar nog niet De Godinnenwraak? Dan is het handig om op de volgende link te klikken: https://thatblondewoman.com/?p=177 

Kate zit al 9 maanden vast. Calliope laat haar niet gaan. Kate is namelijk zwanger. Calliope wil haar het kind afnemen, als de ultieme wraak. Kate kan er niet veel aan doen. Niemand weet dat ze zwanger is. Ze denken allemaal dat ze op zoek is naar Rhea. Kronos is er ook, hij werkt met Calliope samen. Maar hij geeft Kate een keuze…

Kate heeft zoveel te verwerken in korte tijd. Ze komt in de ene na de andere benarde situatie terecht en moet ontzettend moeilijke beslissingen nemen. Hierdoor houdt je natuurlijk geen tijd over om stil te staan bij de dilemma’s waar tieners zich doorgaans het hoofd over breken. Je merkte dan ook aan de hand van gesprekken in dit boek, dat Kate gedwongen wordt om in een recordtijd volwassen te worden.

Wat me ook opviel is dat Kate en Henry wel een erg belangrijke rol spelen in dit verhaal maar dat de focus zeker niet op de romantiek ligt in dit boek. Geen zoete conversaties, of overduidelijke uitingen van hun liefde voor elkaar. Nee, die gevoelens komen slechts in subtiele details naar voren, de aandacht ligt in dit boek veel meer bij de dreigende spanning en de moeilijke keuzes die genomen moeten worden.

Het Godinnenoffer vond ik beter weg lezen dan deel 2, de godinnenwraak. Aangezien het continu ging over Kate die bang was dat Henry niet van haar hield. Natuurlijk speelde dat een belangrijke rol, maar wanneer er 3 keer per bladzijden gezeurd wordt over het zelfde dingetje, dan ben je er wel snel klaar mee.

Dit laatste deel in de Godinnen-serie zorgt er voor dat het verhaal mooi wordt afgerond. Geen losse eindjes en onopgeloste mysteries en dat is dan weer een groot pluspunt voor iemand die geen fan is van een open einde.

Ik vond het een erg leuke serie om te lezen en als er van Carter een nieuw boek zal uitkomen dan zal ik hem ook zeker lezen.

Houd jij van gesloten eindes of heb je liever een open einde? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , ,


2 responses to “Het Godinnenoffer #3 – Aimée Carter

    • Katja

      Begrijpelijk! Deel 1 vond ik nog wel leuk, van deel 2 was ik niet erg weg van, maar deel 3 vond ik daar in tegen wel weer leuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.