Kinderboekenmarkt Den Haag

Gepost op 15 oktober 2014 door Katja in evenement / 4 Comments

Yeah, op naar de kinderboekenmarkt! Ja, dat was echt mijn gedachten toen ik afgelopen zondag om 6 uur in de ochtend opstond. En een uur later zat deze dame in de auto naar het station. Ik kom uit het noorden van het land, dus voor mij is alles ver reizen vooral in de uithoek waar ik woon. 

Na 20 minuten met de auto is het voor mij nog meer dan 3 uur reizen naar Den Haag, maar ik had er zin in! Dat zorgde ervoor dat ik de hele treinreis een big smile op mijn gezicht had. Treinselfie:

IMG_20141012_093459[1]

Zo af en toe zit ik naast iemand in de trein met wie ik de hele weg kan kletsen. Dat was voor mij de laatste trein (van de 3), die ik moest nemen om op Den Haag centraal te komen. Deze vrouw maakte een opmerking over mijn mooie roze Dr. Martens en dat zorgde ervoor dat we 30 minuten aan één stuk door praatten. We hadden het over van alles en nog wat, maar vooral over… (je raadt het vast niet) over boeken!!!! Als klap op de vuurpijl bleek deze vrouw uit het noorden te komen, dat schept natuurlijk meteen een band.

Om 11 uur had ik samen met een paar boekbloggers afgesproken op het station. We konden een groepsselfie niet weerstaan:

groepsselfie

Aaah ziet dat er niet gezellig uit? Maar dat was het ook zeer zeker! Eenmaal in het stadhuis, waar de kinderboekenmarkt werd gehouden, werden we voor ons gevoel door iedereen aangestaard. Het bleek dat wij de enige young adults waren. Kinderen met geschminkte gezichten liepen overal rond evenals ouders die meer opgingen in de kinderboeken dan de kinderen en de ouders die zuchtend achter hun kinderen aanliepen die van hot naar her renden. Maar ach hé het was gezellig en daar gaat het om! Wel was het jammer dat er niet meer aandacht was voor YA boeken en daarbij was er weinig YA publiek, waardoor de meeste YA schrijvers er bijna voor nop waren.

IMG_20141012_180031[1] IMG_20141012_180448[1]

Op de foto’s hier boven staan Emmy en Ellis voor te lezen uit één van de boeken van Maite Carranza, een Spaanse schrijfster, ze heeft onder andere de Heksenoorlog-trilogie geschreven. Jammer genoeg worden haar boeken in Nederland niet meer uitgegeven alleen nog als e-book.

Na het voorlezen hadden de meesten van ons wel zin om te lunchen, dus gingen we naar de Subway. Na een Sub was het tijd om naar The American Book Center te gaan, want wat is nou een dag zonder een boekwinkel? Daarna zijn we nog even terug gegaan naar de kinderboekenmarkt.

joanne en ik

Het was al een lange dag en Joanne en ik begonnen moe te worden. Dankjewel Emmy voor de leuk foto. 🙂

Voor dat we na een super leuke dag afscheid van elkaar namen, moesten we met z’n allen nog even naar de boekhandel Paagman. En ja, ik heb een paar boeken die dag gescoord. Dezen zal ik in de oktober boekhaul laten zien.

En toen begon mijn lange reis naar het noorden terug… Gelukkig zat ik samen met Emmy en Joanne in de trein naar utrecht. Zo konden we nog samen  de dag bespreken en niet te vergeten… nagenieten.

Oké nog één selfie:

joanne en ik selfie

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “Kinderboekenmarkt Den Haag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.