Mijn favoriete reisfoto’s van 2016

Posted on December 22 2016 by Katja in Reizen / 1 Comment

Naast dat ik leuke dorpen en steden heb mogen ontdekken in Nederland het afgelopen jaar, ben ik ook 3 keer op reis geweest. Van Boedapest naar Berlijn en belande ook dit jaar weer in Engeland. Als het gaat om fotografie heb ik nog veel te leren, maar ik heb zeker een paar favoriete foto’s er tussen zitten. Kijk je mee?

Boedapest

Met de heuvels van Boeda aan de linkerkant op de foto en Pest aan de andere kant is dit mijn favoriete uitzicht van Boedapest.

Heel simpel, maar voor mij heeft deze foto veel waarde. Op de laptop die ik altijd meeneem wanneer ik reis is deze foto mijn bureaublad en elke keer wanneer ik mijn computer opstart verschijnt er een lach op mijn gezicht zodra dit beeld verschijnt.

Mijn trip naar Boedapest was namelijk heel spontaan. Mijn vader vroeg ongeveer twee weken van te voren of ik mee wilde. Ik zag dat ik vrij was van school, op stage vroeg ik vrij en voor ik het wist was ik in Boedapest. Het enige wat ik echt wilde zien was het parlementsgebouw. Ik had voor deze reis niet veel tijd om dingen uit te zoeken, dus vandaar dat ik alleen dat gebouw kende. Het was het eerste bezienswaardigheid wat ik wilde gaan bekijken. Maar voordat we de heuvel waar het paleis staat beklommen kochten we deze overheerlijke sap en zo begonnen we aan de klim in de hitte. Nu herinnert mij die foto om meer spontane dingen te doen met name als het gaat om reizen.

Berlijn

Mijn laatste avond in Berlijn was geweldig, tevens de tofste avond van al mijn reizen van het afgelopen jaar. Na avondeten en een biertje in de Bier Garten ging ik samen met net gemaakte vrienden kijken naar de ondergaande zon terwijl de gesprekken voortvloeiden tot de nacht viel.

Na Boedapest maakt ik ook deze klim in Viktoria Park,Β Berlijn. Toen ik de top had bereikt voelde het echt alsof ik de top had bereikt. Ik denk dat het op deze plek was dat ik verliefd werd op Berlijn.

Liverpool

Terug in Engeland. Toen ik een selfie maakte en vervolgens de foto bekeek viel het mij op hoe ontspannen en gelukkig ik op deze foto kijk terwijl het echt super koud was. Reizen maakt mij heel erg blij!

Ik vind deze foto erg mooi omdat het mij is gelukt om een gordijn van regen vast te leggen op foto. Nog geen twee seconden na deze foto had de stortbui land bereikt.

Als een stad mij ooit in kerstemming heeft weten te brengen dan is het Liverpool wel. Al die mooi lichtjes en dat in combinatie met de lucht! Daarnaast vind ik het een leuke foto omdat dit mijn favoriete plekje is in Liverpool.

Als ik dit lijstje door scroll merk ik dat mijn favoriete foto’s allemaal iets te maken hebben met mijn favoriete plek in de stad en het uitzicht daarvan. Emotionele betekenis achter een foto vind ik blijkbaar dus ook de mooiste.

Wat is jouw favoriete reisfoto van je eigen reis? Beschrijf ‘m in de reactie hieronder of stuur mij een Twitterberichtje met je foto. Ik ben benieuwd!

Liefs,


Tags:


One response to “Mijn favoriete reisfoto’s van 2016

  1. Vooral de foto’s van Liverpool vind ik echt prachtig! Maar eigenlijk zijn reisfoto’s bijna altijd wel heel mooi, omdat ze hoe dan ook eigenlijk altijd wel een verhaal vertellen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.