Samensmelting – Veronica Roth

Gepost op 25 februari 2015 door Katja in Boeken / 2 Comments

Titel: Samensmelting

Auteur: Veronica Roth

Verschenen: februari 2014

Pagina’s: 368

Uitgever: Van Goor

Serie: Divergent #3

Waardering: 10/10

Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

Veronica Roths Divergent-trilogie begon met Inwijding en Opstand. Het explosieve slot Divergent 3 – Samensmelting onthult de geheimen van de dystopische wereld.

Voor dat ik begon met lezen had ik al wat reviews gelezen die zeiden dat het een slecht boek was zonder emotie. Ik begon zonder veel verwachtingen aan het laatste deel, maar werd al snel toch verrast. Er is allesbehalve weinig emotie!

Het verhaal gaat weer spectaculair verder. In het begin is het even wennen aan de wisselingen van Tobias naar Tris, omdat sommige momenten gewoon direct op elkaar volgen en je soms vergeet dat je al gewisseld bent, maar dat went al snel. De wisseling van perspectief is een grote toevoeging aan het boek. Het is fijn om eindelijk te weten wat Tobias van alles vindt.

Het einde vond ik niet onverwacht. Natuurlijk het is niet leuk wat er gebeurt, maar je kon dit minstens al in opstand verwachten. Voor de rest is het verhaal onvoorspelbaar en laat Samensmelting beetje bij beetje de waarheid zien van de dystopische wereld.
Samensmelting is een totaal ander boek dan de eerste twee delen. Maar ook bij Samensmelting kon ik het boek niet wegleggen en had ik het boek binnen twee dagen uitgelezen.

Ik kan wel merken dat iedereen Samensmelting anders interpreteert. Want je kunt of het boek lezen om de verhaallijnen of je kan het boek lezen en kijkt verder dan wat er geschreven staat. Het boek kwam op mij over dat wij, de mensheid, elkaar niet zo in hokjes moeten willen drukken. Met andere woorden een label op iemand plakken, omdat hij/zij toevallig zo handelt. Veronica weet dit prachtig uit te leggen met een bijzonder mooi verhaallijn waarin je in meegezogen wordt.

Dat vind ik ook zo leuk aan Veronica: ze geeft de personages echte karakters die niet volmaakt zijn en schrikt er ook niet voor terug om erge dingen met hen te laten gebeuren. Dit bewijst dat Veronica Roth zelf een onverschrokkene is.
Nadat ik het boek uit had zat ik een kwartier lang te staren naar het boek. Mijn gedachten raasden door elkaar. En ik kon niet voorkomen dat ook mij een traan ontglipte. Samensmelting is een waardige afsluiter van een prachtige serie!

Wat vind jij van de divergent-trilogie?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , ,


2 responses to “Samensmelting – Veronica Roth

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.