Waarom (boek)blogvrienden voor mij belangrijk zijn

Posted on April 28 2016 by Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 7 Comments

tekeningyalc

Met een vriendengroep om je heen ben je nooit alleen. En wat is dan fijner om allemaal dezelfde passie te hebben? Praten over boeken, bloggen of boeken en bloggen!

Natuurlijk blijven mijn vriendinnetjes uit het Noorden ook belangrijk voor mij. Ik ben praktisch met ze opgegroeid!

Sinds de afgelopen jaren heb ik mensen ontmoet die houden van dezelfde dingen als ik. Ze zijn grote booknerds en zijn daar trots op. En ik heb mij nog nooit eerder zo goed gevoeld binnen een groep. Ik word begrepen door deze lieverds en dat niet alleen… Het voelde alsof de vriendschap vanzelf ging. Juist door dat we die ene passie hebben. Of het nou gaat om ruiken aan boeken of uren kunnen praten over wordpress, er zal niet met de ogen gerold worden. Want ze begrijpen mij!

Afgelopen zomer toen ik met een groep boekbloggers naar London ging viel het mij pas op hoeveel dingen wij eigenlijk niet van elkaar wisten. Zoals elkaars leeftijd of andere random feiten die je van de meeste mensen in je directe omgeving wel weet. Door onze passie gaat vriendschap vanzelf. Hoe introvert je ook bent in (boek)blogland is er altijd wel iemand met wie je uren kan kletsen. Het is niet dat we elkaars leven niet interessant vinden, maar praten over een wereld vol elfjes of drama heeft toch wel onze voorkeur. Of praten over de nieuwste blogs, tools, camera’s is ook een favoriet!

Kletsen met andere (boek)bloggers geeft mij ontzettend veel inspiratie. In deze community helpen we elkaar op weg met ideeën wanneer iemand vast loopt of alleen al een gesprek met een mede blogger doet wonderen. Het leuke is, is dat De Boek Pioniers ook op die manier is ontstaan.

Mijn blogvrienden benaderen dingen anders, zoals wanneer ik een grote keuze maak en mijn ouders en vrienden in het Noorden zeggen vaak hetzelfde terwijl mijn blogvrienden de keuze op een heel andere manier zien. Ze zien mijn passies dagelijks en kunnen daardoor goed advies geven over toekomst gerelateerde keuzes. Zonder mijn blogvriendinnetjes had waarschijnlijk deze blog ook niet bestaan zoals het nu is. Zij zijn juist degenen geweest die mij gestimuleerd hebben en niet te vergeten zijn zij ook één van de redenen dat ik naar Utrecht ben verhuisd omdat ik dichter bij ze wilde wonen (naast dat hebben zij ook minstens 1000 keer tegen mij gezegd dat ik echt naar het Westen moest verhuizen en daar heb geen moment spijt van gehad!).

Door mijn blogvrienden ben in geïnspireerd geraakt om andere keuzes te maken, keuzes die ik eerder niet zo snel had gemaakt. Dit gaat niet alleen over verhuizen, maar ook nieuwe dingen uit proberen of met een grote groep mensen op vakantie gaan. Door al deze schatten heb ik mijn horizon verbreed en ik ben klaar om die nog veel breder te maken!

Maar het allerbelangrijkste van dit alles. Mijn blogvrienden zijn awesome! Omdat ik altijd een schouder heb om op uit te huilen. Ze geloven in mij en accepteren deze boek snuivende, Dr. Martens verslaafde, enthousiaste, Slytherin die ik ben.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


7 responses to “Waarom (boek)blogvrienden voor mij belangrijk zijn

  1. Hier heb ik niks aan toe te voegen, je hebt het fantastisch verwoord! Ik ben ook altijd weer onwennig zodra ik tussen allemaal boekliefhebbers ben geweest, want thuis zal niemand mij begrijpen zoals al die lieve (boek)bloggers doen. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.