2 jaar 5 kamers

Gepost op 27 februari 2017 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 0 Comments

Vandaag is het twee jaar geleden dat ik wakker werd in een hostel ergens in Engeland. De regen wisselde af met zon en o, wat was het koud die dag! Twee jaar geleden was een speciaal moment en nu 5 kamers later zijn er toch bijzondere momenten geweest in mijn leven.

Het is een bizar idee dat ik twee jaar geleden nog in Engeland zat, daar studeerde, werkte en woonde. Deze periode heeft mijn leven behoorlijk veranderd en kwam achter dingen waar ik nooit achter was gekomen als ik niet naar Engeland was gegaan. Zo ontdekte ik dat ik alles in mijn leven kan bereiken zolang ik maar de passie er voor heb.

Voor de lezers die nieuw zijn op mijn blog zal ik even uitleggen wat ik daar in Engeland precies deed. Twee en een half jaar geleden nam ik een tussenjaar, omdat de studie die ik toen volgde niet goed voelde en ik wilde alleen nog maar de dingen doen in mijn leven waar ik 100% achtersta. Ik pakte mijn Bucket List erbij en ging zoeken op Google wat ik van mijn lijstje wilde afstrepen. En dat werd studeren en werken in het buitenland. Ik zat te twijfelen tussen verschillende landen, maar mijn liefde voor Engeland was en is nog steeds groot. Binnen twee maanden na mijn eerste zoekopdracht was ik onderweg naar Engeland waar ik een soort cursus ging volgen in Start-Up Business.

Mijn tijd in Engeland was zo veel meer dan gewoon een cursus. Ik leerde alles over het opzetten van een eigen bedrijf, marketing, voor een buitenlandsbedrijf werken, het Britse taalgebruik, werken voor de gemeente en nog zo veel meer dingen. Alles wat ik in mijn tijd in Engeland heb geleerd pas ik nog dagelijks toe. Toen ik na mijn terugkomst in Nederland weer was gesetteld schreef ik mij in voor mijn huidige studie en solliciteerde op verschillende stageplekken bij uitgeverijen.

Waar ik in Engeland woonde.

Twee en een halve jaar geleden vond ik een tussenjaar één van de ergste dingen die mij ooit is overkomen. Maar nu ik op dat jaar terug kan kijken… weet ik dat mijn tussenjaar het beste is wat mij ooit is overkomen. Ik nam eindelijk de tijd voor mezelf om naar mezelf te luisteren en uit te vinden hoe ik mijn leven eigen maak in plaats van de massa te volgen. Alleen naar Engeland gaan en geen idee hebben wat ik kon verwachten, bij terugkomst in Nederland een studie regelen, om niet veel later op vakantie te gaan naar Parijs. Dat allemaal in mijn eentje. Ik leerde hierdoor dat het opzetten van een eigen bedrijf beter bij mij past. Omdat ik graag leer en werk op mijn eigen tempo, vandaar dat ik ook deeltijd studeer.

Van Engeland – terug naar Nederland – verhuisde naar Nieuwegein voor stage en een paar later begon mijn studie – maakte de stap om naar de grote stad Utrecht te verhuizen – inmiddels ben ik terug waar het is begonnen, waar ik ben opgegroeid. Twee jaar later zit ik weer in het Noorden. Maar met veel kennis die ik de afgelopen jaren heb mogen opdoen. Ik heb stagegelopen bij VBKMedia op de marketingafdeling, bij Best of YA zowel de marketing als de redactie afdeling en niet te vergeten heb ik veel dingen mogen ondernemen dankzij mijn blog.

Samen met Thyrze een interview met Jenny Han.

En nu? Nu ik weer terug in het Noorden ben? Ik werk voor mezelf. That Blonde Woman is mijn eigen bedrijf en mijn blog is maar een klein onderdeel van het groter geheel. Ik werk wekelijks aan een nieuwe opdracht voor mijn bedrijf. Het voelt fijn om mijn eigen baas te zijn. Een soort vrijheid te ervaren dat ik mijn werk kan doen terwijl ik nog in bed zit met mijn pyjama aan. Of in een café ergens in Utrecht. Het maakt niet uit, als ik maar een laptop heb en zo nu en dan verbinding met het internet. Ik zal eerlijk zijn, mijn verdiensten zijn nog lang niet zo ver dat ik mezelf volledig kan onderhouden. Maar ik studeer ook nog, dus het is ook nog niet nodig.

Twee jaar geleden vond ik puzzelstukjes van mijn toekomst. Ik ben druk bezig geweest in die tijd om de stukjes aan elkaar te puzzelen. Inmiddels heb ik de oplossing gevonden. En dat is dat de puzzelstukjes nog niet in elkaar passen, omdat de puzzel nog niet af is. Vanaf nu ga ik verder met het zoeken naar puzzelstukjes in plaats van naar de oplossing. Aangezien het op dit moment meer van belang is om kennis op te doen in plaats van eindeloos staren naar wat het groter geheel zou moeten worden. In Engeland heb ik een hoekje aan elkaar gepuzzeld, ik gaf het wat meer vorm door de stappen van de afgelopen jaren en nu mijn eigen baas zijn. Twee jaar later en 5 kamers verder en ik blijf verder puzzelen.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.