Reizen: Praag #1

Gepost op 10 maart 2017 door Katja in Reizen / 3 Comments

Donderdag 2 maart was een onwijs leuke en bijzondere dag voor mij. Niet alleen ging ik die dag voor het eerst naar Praag, maar ook stapte ik voor de eerste keer in een vliegtuig! Grappig genoeg had ik niet meer kriebels voor ik ga reizen dan normaal en verliep de vlucht ook nog eens prima! Lees snel verder over mijn dagen samen met vriendin Rosa in Praag!

Op donderdag was het al avond toen we aankwamen in Praag in ons ontzettend fijne appartement. Ik heb al in een aantal Airbnb’s gezeten, maar ik moet zeggen dat dit mijn favoriet was! Of zoals Rosa en ik zeiden op ons laatste dag: beste Airbnb bed ooit! Daarnaast was alles schoon en hadden we geweldige hosts. Maar goed, het gaat natuurlijk om Praag zelf in deze post. Na onze spullen weggezet te hebben gingen we nog even de deur uit voor avondeten. We aten bij Wine & Food (de plekken waar wij hebben gegeten en gedronken die zeker de moeite waard zijn zal ik in een aparte blogpost plaatsen). Op tijd gingen we naar bed, zodat we de volgende dag vroeg konden opstaan om de stad te verkennen.

Op de eerste dag verlieten we ons appartement met jas aan. Binnen een paar minuten hadden we onze dikke winterjas verruild voor een zonnebril, want het leek wel lente in Praag! Echt fantastisch weer! We pakten de tram naar onze eerste stop: het kasteel. Door de zon leken alle gebouwen nog mooier en besloten we een halte eerder uit te stappen dan wat we eerst in gedachten hadden. We liepen een prachtige route naar het kasteel. Praag is voor mij de stad van de mooie en kleurrijke gebouwen. We hebben onze ogen uitgekeken en dat met onze zonnebril op!

Het was een kleine klim naar het kasteel, maar het uitzicht was het helemaal waard! De daken van Mala Strana kleurden het beeld. We kwamen rond elf uur in de ochtend aan bij het kasteel en rond dat tijdstip is de wisseling van de wachtposten. Daarna maakten we een sprint naar de rij om het terrein van het kasteel op te mogen voordat de andere toeristen ons voor waren die net als ons de wisseling van de wachtposten aan het kijken waren.

St. Vitus’s Cathedral

Eenmaal op het terrein kochten we in courtyard twee een ticket om verschillende gebouwen in te mogen. Zoals het kasteel, de kerk, Golden lane en nog veel meer! Als bezoeker kan je dus het terrein op, maar om verschillende gebouwen in te mogen, dan moet je een ticket kopen. Het is handig om te weten dat er in de meeste gebouwen GEEN foto’s gemaakt mogen worden, maar dat zal ook wel gezegd worden zodra je het gebouw binnen gaat waarbij dat het geval is.

Golden Lane

In één van de huisjes in Golden Lane

We spendeerden een paar uur op het terrein, leerden veel over de geschiedenis van Praag en dronken een warme chocolade melk in een knus café.

Buiten de muren van het kasteel gingen we lunchen en dronken we ons eerste Tsjechische biertje. Niet verkeerd met een kleurrijk uitzicht zoals op bovenstaande foto.

Op naar Charles Bridge… Maar eerst namen we een afslag naar de beroemde John Lennon Wall.

Rosa en ik hadden nog niet super veel toeristen gezien die dag (op de toeristen bij het kasteel na). We vonden de toeristen op Charles Bridge. Toch bijzonder gezien de tijd van het jaar, aangezien we buiten het seizoen gingen.

Na wat rondwandelen gingen we terug naar het appartement om onze winterjassen te halen, omdat het tegen de avond wel een stuk kouder werd. Daaraan konden we merken dat het toch winter was in plaats van lente. Aan het einde van de middag gingen we naar het winkelcentrum die in Andel ligt. We struinden daar wat rond het gingen naar de winkels die we helaas niet hebben in Nederland. Voor ons avondeten gingen we naar een gezellige kroeg waar we een Tsjechische delicatesse aten als side dish, een hoofdgerecht en natuurlijk kon deze maaltijd niet uitblijven zonder een biertje één of twee.

Wow en dat was slechts dag één in Praag! Binnenkort plaats ik deel twee.

Ben jij al in Praag geweest?

Liefs,


Tags:


3 responses to “Reizen: Praag #1

  1. Ik niet, maar mijn ouders zijn er een beetje verliefd op geworden. Ze zijn tweemaal naar daar geweest voor een aantal dagen én ik vermoed dat ze met veel plezier nog een keertje terug willen gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.