2017: Het jaar van balans

Gepost op 3 januari 2017 door Katja in Schrijfsels / 4 Comments

Mijn voornemen voor 2017? Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens. Ik geloof heel erg erin om dingen meteen te doen, maar stiekem is zo’n jaarwisseling best fijn. En voor dit voornemen maak ik ook met alle liefde gebruik van de jaarwisseling. Lees snel verder!

In 214 begon ik het belangrijk te vinden om mijn mentale als persoon te laten groeien. Ik nam dit als goed voornemen mee in 2015. Mijn regel? Alles wat ik doe daar sta ik voor 100% achter. Halverwege 2015 ging ik op mezelf wonen. Ik had inmiddels al veel gewerkt aan mijn geest en nu werd het tijd om aan mijn lichaam te werken. Ik ging detoxen, bepaalde voedingsmiddelen niet eten om zo je lichaam te ‘reinigen’, over de zomer. Na het detoxen was ik zo’n 8 kg kwijt. Ik stond stiekem best wel perplex hoe ik dat kon bereiken in ongeveer 6 weken. Vervolgens zette ik dit in 2016 voort en ik was druk bezig met het vinden van het juiste voedingspatroon die bij mijn lichaam past.

Echter, vergat ik ergens in 2016 mijn belangrijkste regel: sta overal 100% achter. Hoe goed ik ook bezig was met het lichamelijke gedeelte, het lukte niet meer doordat ik mentaal niet meer vooruit kon. 2016 leek daarom voor mij zo nu en dan wel eindeloos. Het lukte mij niet meer om mijn eigen geest te verruimen, waardoor ik voor mijn gevoel vast begon te zitten in dezelfde situatie. Ik vond dit op een gegeven moment echt niet meer kunnen en daarom besloot ik een keuze te maken.

Als ik ergens in geloof in het leven, dan is het wel dat je moet schrappen. Of dit nou gaat om mensen die niets meer voor mij betekenen of situaties waar ik genoeg van heb. Ik wil alle deuren in mijn leven sluiten die nergens meer naartoe leiden. Ik geloof namelijk dat wanneer ik ga focussen op een paar dingen in het leven dat ik dan veel beter het balans kan vinden tussen geest en lichaam.

Met andere woorden: mijn uitdaging voor 2017 is om balans te vinden. Met name tussen geest en lichaam, maar ook als het gaat om andere situaties. Focus, schrappen en vervolgens het balans vinden.

Als ik dit zo teruglees lijkt het haast alsof ik begonnen ben met het schrijven van een selfhelp boek. Maar laten we eerlijk zijn, in al die clichés zit toch een kern van waarheid, zoals: volg je hart. Het wordt continu gezegd, maar hoeveel mensen volgen die raad ook daadwerkelijk op? Ik ben het wel van plan en zal ‘focus, schrappen en balans’ dan ook als een soort mantra vaak in mijn hoofd noemen om zo keuzes in 2017 maken waar ik mij goed bij zal voelen. Wellicht een zweverig doel voor 2017, maar ik denk dat dit het beste is als ik verder wil blijven groeien als persoon.

Wat is/zijn jouw voornemen(s) voor 2017?  

Liefs,


Tags:


4 responses to “2017: Het jaar van balans

  1. Ik doe niet echt aan voornemens vaak zijn ze cliché en volg je ze toch niet op. Maar ook ik heb wel echt besloten om me dit jaar te focussen op mijn geluk. Doen waar ik blij van wordt en waar ik gelukkig van wordt. Dus wat dat betreft kan ik me helemaal vinden in je verhaal!

  2. Wat een mooi artikel. Mooi voornemen! Ik heb dit jaar geen voornemens: alleen wat meer rust in mijn leven brengen en rust pakken. Zo’n hectisch jaar even ont-moeten.

  3. Ik ben niet iemand die zich aan het einde van het jaar rustig neerzet om na te denken over wat ze allemaal anders wil doen. Eigenlijk heb ik dan ook geen concrete doelstellingen. Wel merk ik dat ik mezelf de laatste zes maanden een beetje aan het verliezen ben. Hmm, dat klinkt waarschijnlijk nogal vreemd. Eigenlijk kan ik het niet veel anders uitdrukken dan dat ik op automatische piloot lijk te leven. Blogposts verschenen mooi op tijd volgens een planning én dat vind ik nog steeds ontzettend handig maar ik merkte wel dat ik hierdoor tijdens het lezen ook vaak bezig was met wanneer mijn recensie moest verschijnen én dat wil ik graag afleren. Daarnaast zou ik ook wat bewuster willen leven. Echt genieten van wat er op dat moment gebeurd en niet bezig zijn met wat nog komen moet. Ik denk dat ik dit ga proberen te bereiken door wat vaker offline te gaan, af en toe naar buiten te gaan voor een korte wandeling of fietstochtje én misschien ook door mijn Tai Chi oefeningen terug te beginnen doen. Eigenlijk waren die 20 minuten per dag vaak het enige ogenblik waarop ik mijn hoofd helemaal leeg kon maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.