5 boeken met heksen in de hoofdrol

Posted on February 24 2021 by Katja in Boeken / 2 Comments

Lees jij graag boeken met heksen in de hoofdrol? In deze blogpost noem ik 5 aanraders.

Legendborn – Tracy Deonn
After her mother dies in an accident, sixteen-year-old Bree Matthews wants nothing to do with her family memories or childhood home. A residential program for bright high schoolers at UNC–Chapel Hill seems like the perfect escape—until Bree witnesses a magical attack her very first night on campus.
A flying demon feeding on human energies.
A secret society of so called “Legendborn” students that hunt the creatures down. And a mysterious teenage mage who calls himself a “Merlin” and who attempts—and fails—to wipe Bree’s memory of everything she saw.

Een goed verhaal, met uitgewerkte details en een plot die fantastisch in elkaar zit, maakt dat Legendborn één van mijn favoriete boeken is die ik in 2020 heb gelezen!

Betoverd – Kami Garcia & Margaret Stohl
Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje, zoals er zovelen rondlopen in het kleine zuidelijke stadje Gatlin. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen, en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar zelfs binnen de verwilderde tuinen, troebele moerassen, en overwoekerde begraafplaatsen van het vergeten zuiden kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven.
Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn. In een stad zonder verrassingen zou één geheim alles kunnen veranderen.

Oké, technisch gezien heeft Ethan de hoofdrol in deze serie, maar ik kon het niet laten om dit boek te noemen. Ik vond het namelijk een erg bijzondere serie en het vertelperspectief zeer boeiend.

De Raven – Kass Morgan & Danielle Paige
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

De Raven bevat alle elementen van een film uit de zero’s maar dan zijn de hoofdpersonen heksen. Van de rivaliteit tussen de twee hoofdpersonages tot de samensmelting. Het boek voelde voor mij dan ook nostalgisch aan, waardoor ik nu al uitkijk naar het tweede deel!

Heks & jager – Shelby Mahurin
Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…

Ik moest echt even moeite doen om in dit boek te komen, maar zodra de actie begon vond ik het een fijn boek. Heel leuk om te lezen dat de setting van dit verhaal in Frankrijk is en dat er ook onderdelen van de Franse cultuur terug te zien is in het verhaal.

A Discovery of Witches – Deborah Harknes
A richly inventive novel about a centuries-old vampire, a spellbound witch, and the mysterious manuscript that draws them together.
Deep in the stacks of Oxford’s Bodleian Library, young scholar Diana Bishop unwittingly calls up a bewitched alchemical manuscript in the course of her research. Descended from an old and distinguished line of witches, Diana wants nothing to do with sorcery; so after a furtive glance and a few notes, she banishes the book to the stacks. But her discovery sets a fantastical underworld stirring, and a horde of daemons, witches, and vampires soon descends upon the library. Diana has stumbled upon a coveted treasure lost for centuries-and she is the only creature who can break its spell.

Wow, wat is het al lang geleden dat ik dit boek heb gelezen! Wel weet ik nog dat ik toentertijd enorm genoot van het lezen van dit boek. Het verhaal is spannend, romantisch en zo ontzettend sfeervol.

Er zijn nog veel meer andere boeken met heksen in de hoofdrol, maar welk boek is jouw favoriet?

Liefs,

Tags: , ,


2 responses to “5 boeken met heksen in de hoofdrol

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.