Theekopcocktail De Raven

Posted on February 23 2021 by Katja in Boeken, koken / 0 Comments

Wat is er nou leuker dan gerechten of drankjes na te maken die in fictieboeken staan?

Super leuk, wanneer je een verhaal tot leven wilt brengen door gerechten of een drankje na te maken die in fictieboeken staan. Toen ik De Raven aan het lezen was vielen me meerdere gerechten op, maar ik koos voor iets waarvan ik nog niet eerder had gehoord: theekopcocktails.
Voor iedereen die zich nu afvraagt of dat echt bestaat… Ja, het bestaat!

Theekopcocktails is een heel groot ding. De cocktails worden gemaakt op basis van thee en er is zelfs een hele community gaande omtrent deze cocktail soort. Afgelopen weekend had ik dan ook de grootste lol om verschillende forums te bezoeken en alles te leren over theekopcocktails. Op basis van die kennis en het lezen van De Raven heb ik Theekopcocktail De Raven bedacht.

“Toen ze de deur van Kappa door ging was ze in eerste instantie even bedwelmd door de schitterende omgeving. Het thema van het feest was een clandestien cafΓ© uit de jaren twintig, wat heel natuurlijk paste bij het bleekroze behang in het huis en de houten stoelen met fluwelen kussen. Iedereen droeg een smoking of een Charleston-jurk; zelfs het personeel dat drankjes serveerde in delicate porseleinen theekopjes, was gekleed in outfits uit de jaren twintig.”

– Morgan & Paige, De Raven

In het echt is de theekopcocktail licht roze, maar helaas fotografeerde het eerder oranjeachtig. En ik koos ervoor om het drankje te fotograferen in glazen punch bowl en kopjes in plaats van porseleinen theekopjes.

Voor ongeveer 750 – 800 ml Theekopcocktail De Raven:

Basis
250 ml Rabarber en rozenbottel thee
250 ml Pink Grapefruit sap

Bubbels
250 ml Spa rood of 7 Up

Kruidig & Zoet (optioneel)
50 ml Rozemarijn siroop

Hoe maak je rozemarijn siroop:
Zet op middelhoog vuur een steelpan met 60 ml water en 32 gram kristalsuiker. De suiker lost in ongeveer 5 minuten op. Laat het mengsel niet koken, want anders gaat het kristalliseren. Zodra de suiker is opgelost, giet je de siroop in een hittebestendige pot zoals bijvoorbeeld een mason jar. Voeg dan 3 takjes rozemarijn toe en laat het minimaal een uur trekken. De siroop is tien dagen houdbaar in de koelkast.

Alcohol (optioneel)
1 of 2 eetlepels Vodka per theekop

Notities
Het lekkerste is wanneer de thee helemaal is afgekoeld. Eventueel zou je in je drankje nog een aantal ijsblokjes kunnen doen.
De bubbels kan je het beste kiezen op basis van of je wilt dat het drankje zijn smaak behoudt (Spa rood) of juist wat zoeter is (7 Up).
Mocht je kiezen voor de stap kruidig en zoet, dan is het de beste keuze om voor Spa rood te gaan, aangezien het anders behoorlijk zoet wordt. Maar als je dat juist lekker vindt, dan moet je dat vooral doen! Het is immers jouw drankje.

Proost!
Ik hoop dat je mag genieten van dit drankje. Misschien drink je het wel tijdens het lezen van De Raven of met het warmere weer. Laat het me vooral weten of je het drankje gaat maken en wat je vindt van Theekopcocktail De Raven!

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.