De Raven – Morgan & Paige

Posted on February 22 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

Titel: De Raven
Auteurs: Kass Morgan & Danielle Paige
Vertaler: Mariella Manfré
Verschenen: februari 2021
Pagina’s: 368
Uitgever: Blossom Books
Waardering: 7/10

Bedankt, Blossom Books, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Magie zit in hun bloed

Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.

Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

De Raven wordt verteld vanuit twee perspectieven. Vivi, een meid die nooit langer dan een half jaar op dezelfde plek woonde. Want haar moeder vond het dan wel weer tijd om te verhuizen. Zelfs als het betekende dat ze midden in de nacht naar de andere kant van het land gingen om te settelen. Scarlett, komt uit hogere kringen en haar hele leven lijkt al voor haar uitgestippeld te zijn. In tegenstelling tot Vivi wist Scarlett haar hele leven al dat ze een heks is en dit jaar is haar grootste doel om net als haar familieleden voorzitter van de studentenvereniging te worden.

De Raven deed mij denken aan films uit de zero’s. Dat komt doordat Vivi en Scarlett in het begin best wel stereotypisch worden neergezet. Een arme meid en rijke meid, iemand die totaal niet op de hoogte is van wie ze werkelijk is en iemand die haar hele leven al heeft getraind om een goede heks te worden. Daarnaast is er een rivaliteit gaande tussen de zusters.

Het verhaal speelt zich af op een zuidelijke universiteitscampus, echter voelde ik die zuidelijke vibes niet echt. Ik begrijp wel waarom de auteurs voor de setting van Savannah hebben gekozen, aangezien het de meest spookachtige stad van Amerika is. Maar van mij hadden ze daar veel meer mee mogen spelen in het verhaal, zoals bijvoorbeeld het vermelden van de gotische architectuur. Want nu had het verhaal makkelijk ook op andere plekken in Amerika kunnen plaatsvinden. Juist door op de setting in te gaan, denk ik dat de auteurs een sterkere sfeer hadden kunnen neerzetten.

Wat de auteurs wel erg fijn hebben gedaan is het neerzetten van een makkelijk te begrijpen magisch systeem. Er zijn vier soorten heksen: Bekers, Staven, Pentakels en Zwaarden. Elk met haar eigen element.
De schrijfstijl van de auteurs vind ik behoorlijk gelijk aan elkaar, waardoor het lezen prettig was. Alleen had de toon van het verhaal voor mij volwassener gemogen. Soms had ik het idee dat ik las over middelbaarschoolmeisjes in plaats van studentes. Vivi is ongeveer 18, maar als ik het goed heb is Scarlett 20 of 21.

Het verhaal begint langzaam, maar dat vond ik niet storend omdat je zo de wereld rustig leert kennen. Je ontmoet verschillende personages en leert over magie. Vanaf de tweede helft komt het mysterie pas echt op gang en komt iedereen in actie.  
De magie bestaat uit rijmende spreuken, kruiden en andere ingrediënten verzamelen, zoeken naar dingen, enz. Ook genoot ik van het tarotkaartaspect en hoe het wordt ingezet in het verhaal. Van mij had het zelfs een grotere plek mogen innemen. Maar voor wie eigenlijk nog nooit veel over heksen heeft gelezen, dan is De Raven een zeer rustig en prettig boek om de wereld te leren kennen.

Wat ik het tofste aan het verhaallijn vind is dat het plot haast thriller-achtig lijkt. Dat zorgt voor veel spanning en dat er vaart in het verhaal komt. Halverwege het boek dacht ik dat ik het einde al helemaal uitgewerkt had, maar de auteurs wisten mij te verrassen met meerdere plotwendingen.

De Raven bevat alle elementen van een film uit de zero’s maar dan zijn de hoofdpersonen heksen. Van de rivaliteit tussen de twee hoofdpersonages tot de samensmelting. Het boek voelde voor mij dan ook nostalgisch aan, waardoor ik nu al uitkijk naar het tweede deel!

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.