5 feiten over mij

Gepost op April 6 2017 door Katja in persoonlijk / 6 Comments

Bijna niemand weet, bijna niemand weet… Deze 5 feiten over mij! Ze zijn uiteenlopend, twee hebben met elkaar te maken en voor wie mij volgt op Twitter en Instagram zal het laatste feit vast al over mij weten. Lees je mee?

1. Lui oog

Als klein meisje kwamen ze er bij mij achter dat ik een lui oog had. Ik ben heel erg blij dat ze daar zo vroeg achter kwamen, want de kans was op dat moment erg groot dat als ze het dan meteen zouden behandelen, dat ik er misschien geen last meer van zou hebben later. Zo kwam ik in groep 1 te zitten met op mijn goede oog een groot pleister, zodat mijn minder goede oog getraind werd om beter te gaan kijken. Na een aantal jaren met een pleister opgelopen te hebben, heb ik ‘m daarna nooit meer hoeven te dragen. En mijn ogen? Tja, daar kom ik bij mijn volgende punt op terug. Ondanks dat het wel oké gaat met mijn luie oog zie ik helaas wel bijna altijd op foto’s terug dat ik een lui oog heb gehad. Met name wanneer ik moe ben. Op de foto van deze blogpost (toen ik samen met Rosa in Praag was) hield ik expres mijn zonnebril op. Aangezien het toen onze laatste hele dag was in de stad en ik moe was. Waardoor mijn ‘restanten’ van een lui oog te zien zijn op een foto. Vandaar dat ik meestal niet recht voor een camera sta, maar een beetje scheef, zodat het niet opvalt dat mijn ene oog net iets groter is dan de andere.

2. Bril

Jaren ging het goed met mijn ogen, totdat ik leerde autorijden en ik situaties niet goed in kon schatten. Ik zie namelijk geen diepte met mijn eigen ogen (dit is iets waar we achter zijn gekomen toen ik een lui oog bleek te hebben). Toen kreeg ik een bril waardoor ik opeens diepte zag en situaties beter kan inschatten. Maar wacht… wanneer draag ik dan die bril? Het klopt dat bijna niemand mij kent met een bril. Ik heb ‘m ook niet altijd op, aangezien ik een bril ook niet altijd nodig ben. Zo draag ik een bril wanneer ik op school ben, autorij, studeer of op kantoor werk. Andere situaties komen bijna niet voor. Ik ben een bril in andere situaties ook niet nodig en daarnaast vind ik het eigenlijk ook rotdingen die de hele tijd op je neus zitten.

3. Flexitariër

Dit ben ik niet vanwege een bepaalde overtuiging of omdat ik het zielig vind. Maar omdat ik het meeste vlees gewoonweg niet lekker vind. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik erover nadenk om volledig vegetariër te worden, aangezien ik bijna nooit vlees eet (ik denk dat als ik twee keer in de maand echt vlees eet, dat dat al veel is). Als ik al een stuk vlees eet is dat al vegetarisch en daarnaast vul ik met tabletten mijn vitamine B12 aan.

4. 99% kans dat ik niet de achterflaptekst van een boek lees

Zelfs op stage lukte het mij om bijna nooit de achterflaptekst te lezen. Toen ik bij marketing zat en persberichten maakte kopieerde en plakte ik de bestanden rechtstreeks en keek nooit goed naar de flaptekst. Ook wanneer ikzelf als blogger een persbericht ontvang, dan nog kijk ik naar de titel van het boek en ga ik af op wat ik over het boek heb gehoord. Zelfs wanneer ik een boek in de winkel koop. En dit geldt ook voor boeken die net uit zijn en wanneer er bijna niets online over is geschreven. Ik lees de flaptekst niet omdat ik het zonde vind van mijn leeservaring. Ik krijg dan bepaalde verwachtingen van het boek die dan meestal niet uitkomen, dat vind ik mijn leeservaring verpesten. Ondanks dat ik weet, doordat ik zelf tijdens mijn redactiestage flapteksten heb gemaakt, hoeveel werk er in zit.

5. Formule 1

Nee, geen voetbal bij ons in de familie, maar autoracen. Zo kom ik dan uit een echte autorace familie waarin verschillende familieleden zelf aan de autosport mee hebben gedaan. Wanneer we dus zelf niet bij de autobaan stonden om te kijken, zaten we wel voor de buis om een andere soort autosport te volgen en dat is Formule 1. Als klein meisje vond ik het fantastisch om naast de baan op te groeien. Echter, verloor ik mijn interesse voor de sport toen ik in de puberteit zat. Ik volgde het dan zo nu en dan, maar het kreeg niet meer mijn volledige aandacht. Pas toen ik op mezelf ging wonen in Nieuwegein merkte ik het dat ik de sport miste (en het hebben van een TV). Doordat ik nu weer bij mijn moeder woon (die het sportkanaal heeft) kijk ik weer volop mee. Toen ik op mij zelf woonde moest ik het helaas doen met de verslagen, maar niets is fijner dan de race met eigen ogen te aanschouwen.

Liefs,


Tags:


6 responses to “5 feiten over mij

  1. Ik heb ook een bril, maar heb hem ook bijna nooit op, hihi. Meestal als ik lange stukken moet autorijden óf in het donker moet rijden. En soms als ik heel moe ben en daardoor last heb van mijn ogen of hoofdpijn heb, dan wil ik ‘m wel eens opzetten. Maar ik vind m’n bril niet zo mooi, al roepen mensen die me soms wel met bril zien dat hij leuk is xD

    En dat van die achterflap is ook heel herkenbaar, hihi. 9 van de 10 keer lees ik die ook niet.

  2. Oh, ik heb als kleuter ook lange tijd met zo’n pleister op mijn oog moeten rondlopen. Als ik moe word begint dat luie oog vaak weer wat scheel te trekken. Gelukkig enkel dan én niet meer zo extreem als vroeger. Ook dat van die bril is uiterst herkenbaar. Jaren geleden was mijn zicht heel slecht en toen werd me een bril voorgeschreven maar na een tijdje bleek ik hem plots niet meer nodig te hebben. Blijkbaar hebben zowel medicatie als ontregelde suikerwaarden een groot effect op je zicht. Het laatste heb ik nog steeds, de medicatie die me problemen bezorgde is ondertussen vervangen dus ligt mijn bril al jarenlang ongebruikt in de kast. Als ik hem ooit wel terug nodig heb wil ik wel een ander montuur gaan uitkiezen. 🙂

  3. Leuke feitjes! Ik ben ook opgegroeid met F1, mijn vader is groot fan, maar pas sinds Max kijk ik regelmatiger, samen met mijn vriend.

  4. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht dat het lezen van een achterflaptekst de leeservaring veranderd, maar inderdaad, wat je zegt! Je krijgt verwachtingen van het boek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wanneer ik een boek wil kopen, het wel graag wil lezen om in te schatten of het me aanspreekt, maar als ik het daadwerkelijk ga lezen, ben ik vaak alweer de details van de achterflap vergeten. Zo is het toch nog een verrassing wat er komen gaat 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.