5 jaar na Exeter

Posted on March 10 2020 by Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 1 Comment

Eigenlijk kan ik het niet geloven en toch is het waar. Vijf jaar geleden woonde ik nog in het mooie Exeter in Engeland.

Iets meer dan vijf jaar geleden startte ik mijn blog. Niet heel veel later stopte ik met de opleiding die ik toentertijd volgde. Een paar maanden later vertrok ik met een backpack op mijn rug naar het mooie Engeland. Op dat moment had ik geen idee welke avonturen er op mij stonden te wachten. Het enige wat ik wel wist was dat ik verandering wilde, een nieuwe mindset en begin.

Met een Leonardo Da Vinci beurs van de EU ging ik een cursus volgen over startup business. Bedrijven hebben me altijd gefascineerd en ik had mijn eerste eigen bedrijf al op mijn 17de. Ik wilde nog meer leren en gelukkig paste het Corkscrew programma helemaal bij mij.

Iets meer dan een jaar geleden ben ik terug geweest naar Exeter. Al mijn dromen die ik vijf jaar geleden had bedacht waren uitgekomen. En iets zei in me zei dat het tijd was om terug te gaan naar Exeter. Om me even goed te realiseren hoe ver ik ben gekomen. De reden waarom ik bovenstaande foto bij de blog publiceerde is omdat je vanaf dit punt over heel Exeter kan uitkijken. Daarnaast is dat gedeelte van de stad mijn favoriete plek. Niet alleen van de stad, maar eigenlijk van heel Engeland. Ik voel me daar sereen en helemaal in mijn element. Het voelt voor mij alsof ik vanaf daar uitzicht heb op mijn dromen.

Deze maand is het dan het dan alweer vijf jaar geleden sinds ik daar heb gewoond en ik ben zo ontzettend blij dat ik mezelf toen in de leeuwenkuil heb gegooid. Natuurlijk zou ik niet weten hoe het anders zou zijn gegaan. Maar ik betwijfel het of ik dan al zulke grote stappen had kunnen zetten, dan die ik nu heb gemaakt. Van mijn mentors daar leerde ik dat ik geen mooi uitziend diploma nodig ben van die ene bepaalde chique school. Wees jezelf, ontwikkel en durf continu weer te groeien. Dit is waar ik nu nog steeds naar streef. Eenmaal terug in Nederland een paar maanden nadat ik Corkscrew had afgerond, begon ik in een functie die ik graag wilde. In een stad die nog steeds aanvoelt als mijn thuis.

Ik ging niet alleen naar Engeland voor het prachtige land, een cursus of voor de ervaring. Het was voor mij meer dan dat. Mijn mindset veranderde. Van de manier hoe ik naar mijn leven kijk tot mijn handelen. Daarvoor ben ik mijn mentors altijd dankbaar. Ze gaven me het vertrouwen dat ik alles kon bereiken wat ik wilde en dat was zo fijn! Ik weet zeker dat ik ooit nog een keer terug ga naar Exeter. Wie weet als mijn volgende grote droom uitkomt. Dat zou echt fantastisch zijn.

Daarnaast wil ik jou als lezer iets meegeven. Als jij op het moment op een punt in je leven bent aanbeland en je weet het allemaal even niet meer. Dan geef ik je bij deze een digitale hand om weer op te staan. Zet door zelfs wanneer je dromen te groot lijken, want je kan ze aan. Als je vandaag niet doorzet, dan zal je jezelf over een jaar afvragen: wat als ik toen al was begonnen? Het najagen van dromen is misschien één van de meest beangstigde dingen, maar het is het waard. Wie weet waar jij over vijf jaar staat!

Liefs,

Tags: , , , ,


One response to “5 jaar na Exeter

  1. Paula

    Nou het lijkt wel dat ik dit vandaag ook gewoon even moest lezen. Soms moeten dingen zo zijn. Bedankt en succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.