Reizen in 2020

Gepost op March 12 2020 door Katja in Reizen / 0 Comments

Elk jaar plaats ik een blog over de reizen die ik verwacht te gaan maken in dat jaar. Alleen zal het dit jaar waarschijnlijk wel even anders gaan.

Om eerlijk te zijn had ik nooit gehoopt om op deze manier een blogpost te openen. 2020 was mijn plan om veel te reizen. Voor zowel mijn blog als privé. Het coronavirus zet nu verschillende reizen van mij on hold. Natuurlijk is dit een eerste wereld probleem en is gezondheid vele malen belangrijker dan ziek worden. Ondanks dat ik nu alles behalve zekerheid heb, wil ik jullie toch meenemen in mijn jaar van reizen. Wat mijn plannen waren. Wie weet dat er een aantal uiteindelijk toch nog doorgaan. En anders spaar ik het geld op voor andere jaren.

In het voorjaar
Voor de lente had ik plannen om rond te reizen met de trein door Europa. Deels voor mijn blog en het andere deel betalen uit eigen zak. Dit gaat helaas definitief niet door. De bedoeling was om eerst een stuk te reizen door Duitsland, dan naar Oostenrijk, misschien Slovenië en weer terug via Duitsland. Deze reis hoop ik nog steeds in de toekomst te kunnen gaan maken.  

Reizen voor mijn blog
Een reis staat al gepland naar Engeland begin juni. Nu is de vraag of die natuurlijk doorgaat. Dat zal ik waarschijnlijk pas later dit voorjaar horen. Dit had mijn eerste geheel verzorgde reis voor mijn blog moeten worden. Ik zou naar een plek in Engeland gaan waar ik al geweest ben, maar geen tijd had om te ontdekken. Leeds! Een stedentrip naar weer een stad in één van mijn favoriete landen. Leeds is namelijk in 2023 cultuurhoofdstad van het jaar. Daarom ben ik van plan om alvast een kijkje te nemen. Op het gebied van cultuur heeft de stad onwijs veel te bieden en laat ik daar nou net dol op zijn!

Ik was bezig met een reis naar Polen. Maar op het moment is het ook aardig stil aan die kant van de lijn. Mijn planning was nog een stedentrip en deze keer naar Gdansk. Voor vegetariërs schijnt dit de plek van Polen te zijn om naartoe te gaan. Mijn reis naar Polen zou/zal in juni of juli plaatsvinden.
Bovenstaande twee reizen had ik al besproken terug in oktober toen ik was uitgenodigd voor een reisevent.

Amerika
Het was mijn plan om mijn eerste verre reis ooit eindelijk te gaan maken! Ik had net flink wat details uitgezocht en besproken met mijn Amerikaanse vriendin toen toch ook het coronavirus Europa binnen kwam. Net voordat ik van plan was om te gaan boeken, besloot ik om de kat uit de boom te kijken. Deze reis stond voor de gehele maand september gepland. De bedoeling zou zijn geweest om eerst ongeveer twee weken naar mijn Amerikaanse vriendin te gaan die in Atlanta samen met haar vriend woont. En daarna was ik van plan om voor een week of twee in New York te verblijven.

Nogmaals dit is een eerste wereldprobleem en ik ben zeer blij dat ik en mijn naasten gezond zijn. Het enige is dat ik dit jaar meteen veel geld misloop voor mijn bedrijf. Ik ben nu alternatieven aan het bedenken. Maar helaas zal daarom de komende tijd niet tot nauwelijks over reizen gepost worden. Dat zal ik opvullen met meer blogs over boeken, creatieve dingen en een kijkje achter de schermen van mijn bedrijf.

Voor nu wil ik iedereen veel gezondheid wensen!

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.