Nieuw onderdeel bedrijf en persoonlijke update

Posted on March 19 2020 by Katja in Ondernemen, persoonlijk / 4 Comments

Wat zijn mijn plannen voor de toekomst? Dat is de grote vraag waar ik veel mee bezig ben geweest de afgelopen maanden.

Op Instagram heb ik onlangs de vraag gesteld: wat wil jij weten wat ik de afgelopen tijd heb uitgespookt? Ik kreeg onwijs veel vragen. Waarvoor dank!

Langzaam bouwen aan een toekomst
Vorig jaar rond deze tijd dacht ik dat ik alles had uitgevogeld. Dat ik precies wist wat ik wilde. Van de ene kant klopt dat ook wel en toch waren mijn ambities al groter. Voordat ik toen een plan had geschreven droomde ik van meer. Maar ik wist niet of dat wel kon of ik dat al wel mocht. Ik was bang dat mensen me nog te jong zouden vinden, wellicht zelfs te onervaren. Belachelijk eigenlijk. Ik ben alles behalve onervaren. Ik heb me niet in verschillende bochten gewrongen de afgelopen jaren om nu iets te gaan doen waar mijn hart niet bij ligt.
Vanaf toen besloot ik om 2019 mijn rust jaar te maken en op onderzoek te gaan naar waar mijn hart echt sneller van klopt. Al snel kwamen er functies op mijn pad die ik helemaal fantastisch vond en nog steeds vind. Manuscriptlezer (opnieuw, ik ben het namelijk al eerder geweest) en marketing adviseur. Het lezen van manuscripten is fantastisch. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor dat werk. Marketing adviseur is een nieuwe functie voor mij. Maar wauw, wat ben ik blij met deze job! Ik kan hier zo veel creativiteit in kwijt.

Daarna kwam ook nog eens de functie spreken om de hoek kijken. Samen met marketing adviseur waren het beroepen die ik niet verwacht had dat ik die al had mogen doen in mijn eerste jaar als fulltime ondernemer. Waarom niet? Ik heb de ervaring, creativiteit en enthousiasme. Maar toch voelde ik niet genoeg voldoening. In de rol van adviseur miste ik iets.

Hoe ik begon met bouwen
December 2019 schreef ik in mijn bullet journal. Benoemde de dingen die ik zocht in mijn leven en waarvan ik mijn werk wilde gaan maken. Zonder een functie te noemen. Ik wilde het toen namelijk nog niet een label geven. Alleen opschrijven wat mijn wensen waren. Daarna keek ik pas welke functie ik kon vinden binnen mijn wensen. Vervolgens schreef ik kernwoorden op die bij mijn persoonlijkheid passen. Dingen die ik daarvan wil meenemen in mijn bedrijf. Na een lange avond er flink mee bezig te zijn geweest wist ik het. En ik zou beginnen met het volgen van een cursus.

Welke cursus heb je gevolgd?
NLP, dat staat voor Neurolinguรฏstisch Programmeren. Met andere woorden: het is een therapievorm doormiddel van gedragstherapie en verbale en non-verbale communicatie. Met NLP help ik cliรซnten nieuwe doelen en keuzemogelijkheden te ontdekken. Niet-effectieve gedrags- en communicatiepatronen op te sporen en te vervangen door doeltreffend gedrag.
Inmiddels ben ik afgestudeerd met een 9 als eindcijfer en heb ik mijn diploma ontvangen. Dat ik Filosofie heb gestudeerd komt enorm van pas. Vele gesprekstechnieken in NLP komen uit de Filosofie.

Waarom heb je voor de cursus gekozen die je hebt gedaan?
Toen ik nog op het MBO zat deed ik de richting onderwijsassistent. Maar voordat ik dat kon doen moest ik eerst voor een half jaar basislessen volgen. Het ging over verschillende richtingen binnen de zorg & welzijn sector (naast onderwijsassistent). Je kan denken aan ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. In het laatste onderdeel was ik behoorlijk goed. Mijn cijfers voor de vakken in die richting waren hoog. Tevens mijn cijfer voor het assessment. Het was een schoolrichting waar ik enorm veel passie voor had en eigenlijk nog steeds voor heb.
Hoe mensen zich gedragen en hun manier van denken fascineert mij. Dat is een groot onderdeel bij jeugdzorg. Als eerste jaars mocht ik dan al snel lessen volgen bij het tweede jaar. Het was gek om niet altijd naar dezelfde lessen te gaan als mijn klasgenoten, maar ik genoot enorm van de extra kennis die de school mij bood.
Psychologie en therapie hebben me altijd enorm aangetrokken. Maar het bedrijfsleven riep mij harder na het MBO. Nu denk ik dat het een goed iets is om meer therapie in het bedrijfsleven te hebben. Ik wil het gaan combineren. En ik denk dat NLP daar zeer geschikt voor is.

Wat is je nieuwe bedrijf?
Toen ik aan het nadenken en opschrijven was in mijn bullet journal realiseerde ik me dat ik het coachen van studenten altijd enorm leuk heb gevonden. Zoโ€™n ander half jaar geleden toen ik op vakantie was, maar stiekem ook voor werk in Engeland was, heb ik in Exeter studenten gecoacht over het bedrijfsleven. Niet alleen over ondernemen of marketing, maar ook de persoonlijke groei die daarbij komt kijken. De dagen dat ik daar aan het werk was, voelde niet aan als werk. Mijn hart was namelijk continu een sprongetje van geluk aan het maken.
Vanaf dit voorjaar ga ik werken als coach en NLP therapeut en richt ik me op persoonlijke groei van mijn klanten. Zowel voor ondernemers, bedrijven als particulier wil ik een coach kunnen zijn.

Schopt het coronavirus jouw plannen in de war?
Ja, behoorlijk! Ik had namelijk net alles af. Mijn plan was om face-to-face coaching te bieden. Ik had verschillende trajecten ontwikkeld en was klaar om ze online te zetten. En toen ging het allemaal even anders. Sowieso was het mijn bedoeling om maart nog even vrij te nemen en in april pas echt te beginnen met het maken van reclame. Nu verloopt het allemaal even anders en dat is okรฉ.
Vanaf komend september was ik van plan om ook een online traject te geven, omdat het mijn bedoeling was om voor een tijdje in het buitenland te zitten. Nu heb ik besloten om vanaf juni al te beginnen met een online traject. Dat vraagt alleen behoorlijk wat meer werk, dus ben ik achter de schermen bezig met alles vorm te geven.
Van de ene kant schopt het mijn plannen in de war, maar aan de andere kant leer ik nu veel nieuwe dingen. Niet te vergeten kan ik dit leren in alle rust.

Wat doe je nou allemaal?
Het makkelijkst om uit te leggen is dat That Blonde Woman uit vijf onderdelen bestaat. De blog, marketing adviseur, spreken, manuscriptlezer en coach & NLP therapeut.

Een nieuwe droom werkelijk
Als je me al heel lang volgt dan herken je de volgende kreet van mij wel: het liefst zou ik van dromen mijn werk willen maken. De afgelopen jaren heb ik de kans gekregen en ook zelf genomen om heel veel dromen van mezelf werkelijkheid te laten worden. Ik heb fantastische mooie dingen gedaan, gezien en op bijzondere plekken gewoond. Ik gun dat iedereen!
Toen ik vier maanden geleden in mijn bullet joural schreef, begreep ik eindelijk wat ik wilde gaan worden. Bezig zijn met dromen. Op deze manier, werken als coach en NLP therapeut, krijg ik de kans om te werken met dromen. Dag in, dag uit. Dat zou betekenen dat ik mijn grootste droom werkelijkheid heb laten worden. Dus nu is het tijd om een helpende hand te bieden aan mensen die de volgende stap in hun leven willen zetten.

Nogmaals dank iedereen voor de vragen. Sommige vragen heb ik hierboven niet letterlijk gesteld, maar staan de antwoorden daarvan wel verwerkt in de antwoorden. Het was een behoorlijk lange blog en dank dat je het wilde lezen. Schroom niet als je nog vragen hebt en laat het me vooral weten of je het leuk vindt om meer te lezen over het nieuwe onderdeel van mijn bedrijf.

Liefs,

Tags: , , , ,


4 responses to “Nieuw onderdeel bedrijf en persoonlijke update

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.