5 kleine ondernemingen voor een fantastisch cadeau!

Gepost op November 18 2021 door Katja in Ondernemen / 1 Comment

Van kawaii tot K-pop en van boekgerelateerde producten tot sierraden. Dit zijn een aantal kleine ondernemers die producten hebben die het perfecte cadeau zijn voor de komende feestdagen!

Omdat vele evenementen niet meer doorgaan hebben kleine ondernemers een stuk minder tot geen inkomsten. Nu de feestdagen eraan komen wil ik in deze blogpost vijf kleine ondernemers die geraakt worden door de verschuiving van de markt in het zonnetje zetten.

CuteStuff.nl
CuteStuff.nl is dé shop voor unieke kawaii gifts en lifestyle producten. Net even anders dan anders, maar allemaal 200% cute. Of, zoals ze dat noemen in Japan: Kawaii!
CuteStuff.nl wil graag een steentje bijdragen aan een vrolijkere, schattigere omgeving om ons heen. Het leven is al serieus genoeg. Het zijn juist de kleine dingen die jou en je omgeving plezier kunnen geven. Een lief gebaar, een kleinigheidje, of gewoon iets leuks voor jezelf.


Bij deze shop heb ik een tijdje terug een BT21 product (BTS merch) gekocht. En ik ben super tevreden over de service en het aanbod die de website biedt! Dewi, de eigenaar, maakt het een feestje voor je om je gekochte producten uit te pakken. Ik vind het leuk hoe persoonlijk deze shop is en dat ze voor ieder wat wils hebben. Van stationary tot schattige knuffels geschikt voor alle leeftijden.

Hey!Hallyu
Maart 2018 ging Hey!Hallyu officieel open, omdat de eigenaar een antwoord zocht voor het volgende probleem: samen met vriendinnen kochten we met enige regelmaat albums, waarbij we onze orders samenvoegden. Want oh jee, die verzendkosten; vaak meer dan het album zelf. Daarnaast was het elke keer spannend als we bij een nieuwe website bestelden, moesten we vaak weken wachten voor het album in huis was; dat moest makkelijker kunnen!
Inmiddels is de shop uitgegroeid tot dé Kpop shop voor Nederland en België, met albums, merchandise en wie weet.. binnenkort meer!

Sinds dit jaar heb ik al verschillende bestellingen bij deze webshop geplaatst, maar dat niet alleen… ik kijk er ook elke keer naar uit om hun Twitch streams te kijken wanneer ze live gaan! De producten worden altijd goed ingepakt en ik vind het ook prettig dat ze snel antwoorden wanneer ik vragen heb of een nieuw product aanvraag. 

Letters & Lights
Eind 2016 besloot Emmy haar passie voor het maken van producten te combineren met haar grootste hobby; lezen. Ze wilde graag kaarsen maken, zodat er ook in Nederland een mogelijkheid ontstond om je boekenkast op te fleuren! Handgemaakte sojakaarsen in het thema van boeken, personages en series té leuk om niet in je boekenkast te hebben staan. Maar kaarsen zijn niet alles… Letters & Lights is sindsdien uitgebreid met vele andere handgemaakte en zelf ontworpen producten. Denk aan kaarten, zeepjes, boekenleggers, boekenlinten, thee, pins en boxen met daarin de tofste fandom artikelen.

Eén van mijn favoriete producten van Emmy die ik een paar jaar geleden heb gekocht, is een pin met de tekst: Never not reading. Voor de rest vind ik haar kaarsen heel tof, want ze ruiken zo lekker en Emmy heeft een talent om de juiste geuren passend bij een boek te creëren.

Sunnyberg Jewelry
Sunnyberg Jewelry is in 2021 in Berlijn opgericht door Diana Verry. Nadat ze al vijf jaar in de geweldige stad Berlijn woont en gewend was geraakt aan het dragen van zwarte en monochrome outfits, wilde ze een sieradenlijn creëren die meer kleur, creativiteit en levendigheid zou introduceren in alledaagse outfits. Als ode aan Berlijn ontstond de eerste collectie: ‘Gummy Bear Collection’.

Pas sinds afgelopen zomer bestaat deze webshop en de kwaliteit van de producten is hoog. Diana verpakt alles met veel zorg en passend bij de collecties. Ik vind het leuk dat ze veel inspiratie haalt uit de stad en dat de sieraden je outfits meteen opfleuren.

Lokale boekhandel
Dit is natuurlijk voor iedereen anders, dus noem ik geen specifieke boekhandel. Wegens de papiertekort raad ik aan om naar de winkel te gaan voor je boeken. Wil je zeker weten dat een boek op voorraad is? Mail of bel ze van tevoren. Mocht je net als ik ver van een boekhandel wonen, dan kan ik het aanraden om bij je lokale boekhandel online te bestellen of via Libris. Hierdoor verdient je lokale boekhandel nog wat extra’s. Door het papiertekort worden er op het moment minder boeken uitgegeven en dat is natuurlijk enorm zuur voor de boekhandels die het al moeilijk met hun bestaan hebben. 

Dit zijn een aantal van mijn favoriete kleine ondernemingen. Ik hoop dat het jou als lezer inspireert om voor de feestdagen ook bij een kleine onderneming te winkelen!

Liefs,

Foto: Canva, Bewerking: That Blonde Woman

Tags:


One response to “5 kleine ondernemingen voor een fantastisch cadeau!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.