De 10 mooiste quotes uit Kraai & Koninkrijk

Posted on November 11 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Een van mijn favoriete boeken is Kraai & Koninkrijk. Inmiddels heb ik het boek al twee keer gelezen en ik kan maar geen genoeg krijgen. Daarom heb ik de mooiste citaten gebundeld.

“‘Een potje kaarten is als een duel. Het zijn de onbetekenende krasjes en snijwonden die de opmaat vormen voor de uiteindelijke doodsteek.'”

“‘De echt gemene monsters zien er nooit griezelig uit.'”

“Liever vreselijke waarheden dan vriendelijke leugens.”

“‘Bij jou is alles een onderhandeling, Brekker. Waarschijnlijk deed je al handjeklap om de buik van je moeder uit te komen.'”

“‘Ik zou je komen halen,’ zei hij, en toen hij de sceptische blik zag waarmee ze hem aankeek, zei hij nog eens: ‘Ik zou je komen halen. En als ik niet kon lopen, zou ik naar je kruipen, en hoe kapot we ook zouden zijn, we zouden ons samen een weg naar buiten vechten, met getrokken mes en knallend pistool. Omdat dat is wat we doen. We houden nooit op met vechten.'”

“‘Zoya zei vaak dat angst als een feniks is. Ook al zie je hem duizend keer in brand vliegen, hij komt altijd terug.'”

“Ketterdam straalde met een gouden licht: lantaarns die langzaam over de grachten gleden, kaarsen die achter ruiten brandden, winkels en taveernes waar de lampen nog helder schenen voor het avondpubliek.”

“Op het hoge koord had ze met niemand iets te maken, een wezen zonder verleden of toekomst, zwevend tussen hemel en aarde.”

“Als de angst komt, staat er iets te gebeuren.”

“‘Je bent niet zwak omdat je niet kunt lezen. Je bent zwak omdat je bang bent dat mensen je zwakte zullen zien. Je laat de schaamte bepalen wie je bent.'”

“‘Kraaien onthouden gezichten. Ze herinneren zich de mensen die hen voeren, die vriendelijk voor ze zijn. En ook de mensen die ze slecht behandelen. […] Ze vergeten niet. Ze vertellen elkaar voor wie er gezorgd moet worden en voor wie je uit moet kijken.'”

Welke quote is jouw favoriet?

Liefs,

Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.