Boeken op mijn TBR: voorjaar 2018

Gepost op 19 december 2017 door Katja in Boeken / 4 Comments

De winter was nog niet officieel begonnen of de voorjaarsaanbiedingen van verschillende uitgeverijen kwamen online. Ik heb er al een paar pareltjes in gezien en in deze blogpost deel ik de boeken waar ik het meeste naar uitkijk. Lees je mee?

Best of YA
Onoverwinnelijk – Lesley Livingston 
Wees moedig, gladiatrix… En op je hoede. Zodra je de liefde van Caesar voor je gewonnen hebt, zul je je de haat van zijn vijanden op de hals halen.
Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart – en haar liefde voor Cai – staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.
Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.
 
Het Dodenhuis – Sarah Pinborough 
Toby is een jongen die vergeten is hoe hij moet leven.
Clara is een meisje dat geboren is om te sterven.
Toby’s leven was heel normaal, maar nu woont hij in het Dodenhuis. Afgezonderd van de rest van de wereld wordt hij samen met de andere bewoners in de gaten gehouden. Vertonen ze symptomen van een mysterieuze ziekte? De een na de ander verdwijnt en Toby wacht enigszins gelaten af. Overdag slaapt hij, ’s nachts gaat hij op onderzoek uit.
Clara was een meisje dat alles had. Geliefd bij vrienden en familie, geboren in een gezin waarin haar leven voorbestemd was voor grootsheid. Nu is de nieuwste bewoner van het Dodenhuis en ze is vastbesloten om niet toe te laten dat haar leven daar eindigt. Overdag is ze vol enthousiasme, ’s nachts danst ze in haar eentje en waant zich alleen.
 
I see London I see France – Sarah Mlynowski 
De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.
Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).
 

Blossom Books
De onverklaarbare logica van mijn leven – Benjamin Alire Sáenz
“Wanneer is het juiste moment aangebroken voor wat dan ook? Wie zal het zeggen? Het leven is een kunstvorm, geen wetenschap.”
De onverklaarbare logica van mijn leven vertelt het verhaal van de jonge Sal, die als Amerikaans adoptiekind opgroeit bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Wat maakt hem dat? Is hij Amerikaan-Mexicaans, of Mexicaans-Americaan? Of is hij gewoon zichzelf? Salvador begint steeds meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst en samen met de steun van zijn vrienden en familie komt hij erachter hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent. Een prachtig verhaal in het meeslepende proza van Alire Saenz maken dit opnieuw een boek om te lezen en voor altijd te koesteren.

 

Everless – Sara Holland
Welkom in Sempera, een koninkrijk waarin alles draait om tijd. Tijd zit letterlijk in je bloed en is een betaalmiddel. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
Als de vader van Jules de huur niet meer kan betalen omdat hij bijna door zijn tijd heen is, besluit Jules werk te zoeken op de Everless Estate. Dit is het landgoed van de rijke, meedogenloze familie Gerling. Jules wordt aangenomen, maar een paar dagen later wordt haar vader dood gevonden, binnen de hekken van de Everless Estate. Terwijl Jules probeert uit te zoeken wat er gebeurd is, raakt ze steeds meer verwikkeld in de geschiedenis en intriges van de Everless Estate en komt ze ook steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

 

De taal der doornen – Leigh Bardugo
Transporteer jezelf naar een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten, een wereld van spookstad, donkere, hongerige wouden, en pratende dieren. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.
Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legende schreef Leigh Bardugo dit heerlijke sfeervolle boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde. Aangevuld met de prachtige illustraties van Sara Kipin is dit een musthave voor elke sprookjesfan.

 

Naar welk boek die komend voorjaar verschijnt kijk jij het meeste uit?

 

Liefs,

Tags:


4 responses to “Boeken op mijn TBR: voorjaar 2018

  1. Aaah, Het Dodenhuis en I see London, I see France wil ik ook heel graag lezen. Ik las 13 Minuten van Sarah Pinborough dit jaar, dus Het Dodenhuis heb ik sowieso nodig in mijn leven. Verder kijk ik ook uit naar de Nederlandse vertaling van The Exact Opposite of Okay. Laura Steven, de auteur, komt namelijk ook naar YALfest. Zin in!

    • Katja

      Ohja! Het boek van Laura Steven was ik even helemaal vergeten toen ik dit lijstje maakte, maar dat boek lijkt mij nu al geweldig. Ik vind de auteur tot nu al tof, dus ben benieuwd naar haar werk in boekvorm.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.