Boekpresentatie ‘Het tweede boek van Tess’

Posted on April 19 2016 by Katja in Boeken, evenement / 1 Comment

DSC00214

Al bijna een jaar keek ik uit naar de boekpresentatie van ‘Het tweede boek van Tess’. Bij de eerste kon ik helaas niet bij zijn, aangezien ik toen in Engeland zat en dat ik wist dat er een tweede boek zou komen… Ja dat wist ik al een tijdje. Hoe? Lees dan snel verder!

Op woensdagavond, de dag voor de boekpresentatie, liep ik rondjes in mijn kamer om daarna op een bepaald moment stil te staan en mijn soort van speech voor te bereiden. Een tijdje terug ben ik door de uitgever gevraagd om een paar woorden te spreken op de boekpresentatie. Miriam en ik zijn binnen een jaar van leesfan en auteur naar vriendinnen gegroeid. Maar dat niet alleen…

Op donderdag had ik eerst stage en daarna haastte ik mij naar Speelboek in Amersfoort. Ik was daar als één van de eersten zodat ik de tijd kon nemen om eerst bij te kletsen met Miriam. De mensen druppelden binnen en ik begon toch wel wat nerveus te voelen. Na een voorwoord van John, eigenaar van Speelboek, begon ik met mijn soort van speech.

fotodoorannabel

(foto door Annabel)

In deze soort van speech vertelde ik hoe ik in aanraking ben gekomen met Het boek van Tess en bijna een jaar later Miriam leerde kennen. Ik weet niet wat het was, maar vanaf het eerste moment hadden Miriam en ik een klik. Kan natuurlijk ook liggen dat toen wij elkaar ontmoetten wij beiden koorts hadden. In ieder geval hielden wij contact en kreeg ik een paar weken na onze eerste ontmoeting een twitterberichtje. Of ik Miriam haar tweede boek van Tess wilde lezen. En natuurlijk zei ik ja. Vandaar dat ik al een tijdje wist dat deze boekpresentatie eraan zat te komen.

DSC00215

Na mijn soort van speech vertelde Miriam over haar nieuwe boek zonder te spoilen. Toen begon de workshop gedichten schrijven. Echt super leuk hoe de uitgeverij dit had voorbereid. Iedereen kreeg een fles waar je eigen gemaakte gedicht in kon. Daarnaast is het een leuk detail die past bij de boeken!

flessenpost

Tijdens de workshop merkte ik dat ik dichten had gemist, want yup eerder dichte ik heel veel. Ik heb er zelfs prijzen mee gewonnen. Als doel heb ik mezelf voorgenomen om meer te dichten.

DSC00218

Na de workshop las Miriam een stukje voor uit Het tweede boek van Tess. De avond was al veel te snel voorbij. Ik heb zeker genoten van deze gezellige middag/avond.

Heb jij de boeken van Tess al gelezen?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “Boekpresentatie ‘Het tweede boek van Tess’

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.