Boyfriend Material – Alexis Hall

Gepost op 29 april 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Gezocht: Eén (nep) vriendje, zo goed als perfect. Benieuwd? Je leest het in de queer rom-com Boyfriend Material van Alexis Hall.

Titel: Boyfriend Material
Auteur: Alexis Hall
Vertaler: Marijne Thomas
Verschenen: april 2021
Pagina’s: 448
Uitgever: Zomer & Keuning
Waardering: 8/10

Bedankt, Zomer & Keuning, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Luc, de hoofdpersoon in Boyfriend Material van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Zin in een luchtig boek, maar wel met goed uitgewerkte personages en diepgaande gesprekken? Dan is Boyfriend Material precies wat je zoekt! In dit verhaal bekijken we de wereld vanuit het perspectief van Luc die zijn leven allesbehalve op orde heeft. Hij weet dat hij van zijn leven een rommeltje gemaakt heeft, maar hoe zorg je dat alles netjes wordt? Het is duidelijk dat Luc hulp nodig is van zijn vrienden en tevens van iemand die geheel buiten zijn comfortzone ligt.

Wanneer Luc door zijn rommelige leven bijna zijn baan verliest, lijkt de enige oplossing te zijn dat hij zijn imago moet oppoetsen. En hoe je dat? Door een nepvriendje te hebben met een strak en sprankelend imago zonder enige smetje. Strafpleiter Oliver is de perfecte kandidaat, aangezien hij nooit iets schandaligs heeft gedaan en zelfs in zijn eigen huis nog niet eens in loungewear loopt, maar altijd in nette kleding.  

Bij meerdere recensenten zag ik het al voorbij komen en ik ben het volledig met ze eens. En dat is dat dit boek behoorlijk wat dialogen bevat. In het begin moest ik daar behoorlijk aan wennen. Voor een luchtig boek was het wel opletten geblazen om te onthouden wie wat zegt, waardoor het soms lastig was om het verhaal te volgen. Ik hoop dat de auteur daar in haar volgende boek aan werkt. Want het was van tijd tot tijd best storend dat ik geen idee had wie wat zei. Dat denkproces zorgde ervoor dat ik dan even uit het verhaal was.
Maar toen ik er eenmaal aangewend was, las het boek enorm vlot. De auteur bracht het verhaal met enorm veel humor en wist tegelijkertijd ook de rauwe emoties van de personages te beschrijven. Hierdoor was het absoluut niet moeilijk om mee te leven met de personages.

Wat ik erg leuk vind en tevens een van de sterkte punten in dit boek, is dat de auteur de personages in het begin heel verschillend laat lijken. De twee hoofpersonen halen het beste in elkaar naar boven en net wanneer je als lezer de relatie als ‘perfect’ wilt bestempelen, ontdek je een andere kant van het verhaal waardoor je nog beter begrijpt waarom ze zo goed bij elkaar passen. Wat had ik trouwens graag het verhaal ook vanuit het perspectief van Oliver gelezen! Zijn kant van het verhaal en zijn gedachten lijken me erg leuk om te lezen. Wie weet in het tweede deel? Vrij recent is het namelijk bekendgemaakt dat er een vervolg komt en ik ben razend benieuwd!

Met Boyfriend Material heeft auteur Alexis Hall twee realistische personages neergezet in een verhaal vol humor, diepgaande gesprekken en rauwe emoties.

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.