Bucket List Update Exeter #1

Posted on January 11 2015 by Katja in Bucket List, persoonlijk, Reizen / 2 Comments

Vandaag over 2 week is het zover… dan zit ik de trein naar London en vanaf daar word ik met de bus gebracht naar Exeter! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik naar Engeland mag! 

Het is als een droom die uitkomt dat ik naar het buitenland mag voor stage. En dat terwijl ik op het moment niet naar school ga. Eerder vertelde ik al over mijn reis naar Exeter, maar vandaag ga ik er nog even uitgebreid op in.

Bucket List #3: https://thatblondewoman.com/?p=530

Bucket List #4: https://thatblondewoman.com/?p=578 

Retro

Alles wat ik moest regelen voor mijn interview

Als eerste moest ik een annuleringsverzekering en nog iets afsluiten, wat ik best typisch vond aangezien ik opdat moment nog niet wist of ik naar Engeland mocht. Maar dat kwam doordat ik in de laatste week voor de deadline erachter kwam dat deze stage bestond, dus alles moest ook een in sneltrein geregeld worden.

Om alles ingang te zetten heb ik ook een VOG (verklaring omtrent goed gedrag) nodig, want anders mag je geen stage lopen. Daarbij was de VOG die ik moest aanvragen totaal anders dan andere VOG’s die ik tot dusver heb aangevraagd, aangezien het speciaal gericht is op het buitenland en de stage die ik daar ga lopen. Ik weet dat VOG’s speciaal zijn voor de stage/werk die je gaat doen, maar mijn papiertje van de VOG heeft er nog nooit zo officieel uit gezien. Dat terwijl ik er al heel wat heb aangevraagd voor mijn stage als onderwijsassistent en mijn eigen bedrijf.

Ik moest een applicatie formulier in vullen en een Europees CV in het Engels. Ja daar heb ik 2 volle middagen aangezeten voordat ik er tevreden over was. Gelukkig kreeg ik al snel bericht van Monique (Program Coördinator) dat mijn papieren erg uitgebreid in gevuld waren. Dat was erg mooi om te horen.

Natuurlijk heb ik mijn Engels ook opgekrikt voor het interview, door Engelse boeken te lezen en alles wat ik keek aan tv-series in het Engels te zien zonder ondertiteling.

london | Tumblr

 

Alles wat ik moest doen na het interview

Als eerste wat ik heb gedaan na het interview dat was mijn reisverzekering regelen, want ik wil natuurlijk wel dat ik veilig en met een goed gevoel op reis kan. Niet geheel onbelangrijk is ook de reis. Want hoe kom ik nou eigenlijk in London?

Ik ga met de trein! Euhm, wat? Is het niet veel makkelijker om met het vliegtuig te gaan? Ja, dat klopt… Maar ik ben claustrofobisch en ondanks dat ik weet dat ik mij daarover heen kan zetten wil ik toch liever met de trein. Ik heb nog nooit gevlogen daarom wil ik als ik voor het eerst ga vliegen dat er iemand naast mij zit die ik volledig vertrouw en wiens hand ik kan vast houden (lees fijnknijpen) tijdens mijn eerste vlucht.

Ik heb mijn treinreis geregeld voor de heenweg, en nu moet ik alleen nog een metrokaartje kopen om van het station waar ik aan kom in London naar het vliegveld Heathcrow te gaan. Want daar zal de bus zijn die mij naar Exeter brengt.

Voor mij is het helaas niet mogelijk om van mijn huis in één dag in Exeter aan te komen, dus heb ik in alle paniek een vriendin van mij een berichtje gestuurd of ik bij haar kon slapen de dag voor vertrek naar Exeter. Gelukkig is dat mogelijk en zo kan ik heel makkelijk van de plaats waar ik zal logeren naar London komen.

 London <3

Een tip die ik meegeef aan iedereen die ook van plan is om ooit met de trein naar London te gaan. PLAN JE REIS MINIMAAL 2 MAAND VAN TE VOREN. Want op dit moment durf ik niet eens te vertellen hoeveel geld ik heb uitgegeven aan mijn treinkaartje naar London… Terwijl een vliegticket steeds goedkoper wordt naar hoe langer je wacht, wordt een treinkaartje steeds duurder! En die prijzen zijn echt niet meer grappig.

Mijn terugreis heb ik nog niet gepland. Want ik heb werkelijk nog geen idee of ik überhaupt meteen terug wil nadat ik de stage heb gedaan. Wie weet is het misschien wel mogelijk om met één van de Ieren naar huis te gaan, wanneer het programma is afgelopen of misschien wil ik iets wel heel graag zien. Wie weet! Ik laat mijn terugreis nog even voor wat het is.

Volgende week vertel ik nog een meer dingen die ik heb gedaan/geregeld voor mijn vertrek en hopelijk is het dan eindelijk tot mij doorgedrongen dat ik echt naar Exeter ga!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , ,


2 responses to “Bucket List Update Exeter #1

  1. Ahhh supertof! Ik kan met mijn bachelor (helaas…) niet naar het buitenland, maar het is eigenlijk een stille droom van mij om in Londen te wonen <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.