Recensie Boy7 Live On Stage & Dagverslag

Posted on January 20 2015 by Katja in evenement, Theater / 2 Comments

Afgelopen zondag was ik samen met vrienden naar de première geweest van Boy7 Live On Stage! Een maand terug mocht het Best of YA promotieteam al naar de doorloop (https://thatblondewoman.com/?p=523) en wauw de doorloop was al ontzettend tof, maar de première was epic! 

Waar ik ook naar toe ga, het komt er vaak op neer dat ik ver moet reizen. Dat krijg je als je in het noorden woont en er geen fatsoenlijke aansluitingen zijn. Maar hé, dat zal mijn dag niet stuk krijgen, want ik kon niet wachten om naar de première te gaan!

Om even het geheugen op te frissen, dit is waar het verhaal omgaat:

“Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Gelukkig vindt hij een rugzak met daarin een telefoon. Hij wil het alarmnummer bellen, maar ziet dat hij een voicemailbericht heeft. Hij hoort: ‘wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!’ En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in de rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stap voor stap komt hij dichter bij de verschrikkelijke waarheid.”

Boy7 Live On stage is gebaseerd op de bestseller van Mirjam Mous Boy7.

Recensie Boy7 Live On Stage

Het gene wat je ziet zodra je de zaal binnenkomt zijn: hekken, een berg zand en iets wat daar tegenaan ligt. Het licht ging uit en een scherm aan, er werd een stukje van een documentaire laten zien. En nee dat was zeker niet suf, want er wordt iets bijzonders ingeleid waar het stuk verder op borduurt. Dan begint het… Je wordt meteen meegevoerd in het verhaal zodra de spotlight aan gaat. De emoties vliegen in het rond net zoals bij de eerste doorloop.

Het scherm waarop om de zoveel tijd een filmpje of iets anders wordt laat zien, ondersteunt het stuk goed en voegt waarde toe aan het verhaal.

Met 5 acteurs en weinig attributen wordt het podium continu omgezet in een andere setting of juist geswitcht tussen 2 bepaalde ruimtes. Het scherm en lichttechniek helpen hier ook een handje bij.

Tijdens de doorloop was al te zien dat er lichamelijk veel gevraagd wordt van Sam/Boy7 gespeeld door Baue van Leyden. Maar tijdens de voorstelling viel het mij op dat het ook zwaar was voor Louis/Boy6 gespeeld door Guillermo Hilversum. Na de voorstelling had ik hem nog gesproken en hij vertelde mij dat zijn hele nek vast zit. Maar Guillermo gaat gewoon door! Wat een doorzettingsvermogen.

Het was erg fijn om te zien dat de acteurs nog beter op elkaar ingespeeld zijn, dan dat ze al waren met de doorloop. De dialogen gaan vlot zonder dat ze onnatuurlijk aanvoelen.

Naast dat de acteurs het geweldig deden wil ik een speciaal moment creëren voor de mensen van het licht- en geluidstechniek. Want wauw, ik heb zelden een performance gezien waarbij de techniek zo on point is als bij deze voorstelling. Vooral het lichtontwerp is werkelijk schitterend! Combineer dat met bijzonder geluidseffecten en daar staat een pracht theaterstuk.

Alleen het einde is het deel waar ik wat minder tevreden over ben. Het lijkt afgeraffeld en het gaat te snel voor mijn gevoel, waardoor ik het niet goed kon verwerken wat er zo juist gebeurd was. Daarbij schrap a.u.b. die laatste zin! Die is nog cheesy’er dan de cheesy crust!

Waardoor ik het einde uit het boek mooier vond. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik heb mij laten spoileren. Al begrijp ik de keuze van het theaterstuk wel, want je wilt de mensen met een fijn gevoel naar huis laten gaan. Het einde van het boek zou wel ruw zijn, maar gelukkig is het wel een 12+ voorstelling en daardoor zie ik andere mogelijkheden met het einde.

In ieder geval is Boy7 een voorstelling voor iedereen boven de 12 jaar. Ook de ouders zullen het geweldig vinden. Het theaterstuk is spannend, krachtig, goed acteerwerk, on point licht- en geluidstechniek. Ik wens iedereen alvast veel plezier die ook naar Boy7 gaan.

Borrel & Foto’s

Na de voorstelling was ik samen met andere mensen van zowel het oude als het nieuwe Best of YA promotieteam uitgenodigd voor de borrel. En daar zeggen wij geen nee tegen. Esmee (leesmee.nu) had Mel Wallis De Vries gepot voordat de voorstelling begon. En als grote fan van haar kon ze het niet laten om tijdens de borrel samen met mij erop af te gaan. Dat leverde een leuk gesprek op en een paar leuke foto’s!

DSC_0738

DSC_0740

Niet veel later kwam Mirjam Mous aangelopen. En we konden het natuurlijk niet laten om ook even met haar een babbeltje te maken. Mirjam is erg trots op het theaterstuk en kon zich net zo goed met Sam meeleven als toen ze het boek zelf schreef. Dat is zeker een groot compliment voor Boy7 Live On Stage!

DSC_0741

Yeah, fotomoment! Na even wachten kwamen de acteurs van de trap gelopen en werden ze met luid geklap ontvangen.

DSC_0744

Sommigen van onze groep bleven met elkaar wachten, want wij wilden heel graag nog even met een paar acteurs spreken. Natuurlijk gaven wij ze wel eerst de ruimte om bij te kletsen met familie en vrienden.

DSC_0745

(Rosa, Guillermo en ik) 

DSC_0754

(Tim, ik, Sanne/Lara, Rosa en Melisa)

DSC_0757

(Melisa, Baue, Rosa en ik)

Na een gezellige middag/avond liepen we met een omweg terug naar het station om daar bij de Julia’s te eten. Want hé we hadden nu wel erg veel zin in Italiaans eten. Sorry, Inside Joke, je zult deze grap begrijpen als je de voorstelling hebt gezien. Dus ik zou zeggen bestel je ticket snel, want deze voorstelling is geweldig om te zien!

Ga jij naar Boy7 Live On Stage?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , ,


2 responses to “Recensie Boy7 Live On Stage & Dagverslag

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.