Dag Uitgeverij Kok en Omniboek, hallo…

Gepost op February 1 2016 door Katja in persoonlijk / 8 Comments

stageb

Vorig jaar in mei begon ik aan mijn eerste werkdag bij Uitgeverij Kok en Omniboek. Afgelopen donderdag was het mijn laatste dag. En wanneer deze post online is gegaan begin ik aan mijn nieuwe stage.

In mijn 8 maanden bij Uitgeverij Kok en Omniboek heb ik ontzettend veel geleerd over het uitgeversvak, marketing en nog veel meer dingen! En elke keer weer krijg ik dezelfde vraag: Wat vond je het leukste om te doen? Eerlijk, dat was de mailbox. Ik vind het namelijk geweldig om met zoveel verschillende mensen contact te hebben. Uitgeverij Kok en Omniboek is voor een groot deel een Christelijke Uitgeverij (o.a. hebben ze Narnia uitgegeven). De betekende dat ik te maken had met mensen van kerken, EO, etc. Maar ook met kranten (Trouw, ND, etc.). Het was zeer uitlopend al die mails die ik in mijn mailbox ontving.

In het begin was het soms best zwaar om zo snel te kunnen schakelen van een New Adult boek die wordt uitgegeven bij Zomer & Keuning (imprint van Omniboek) naar een kinderbijbel die wordt uitgegeven bij Callenbach (imprint van Kok). Op ten duur leerde ik hier mee omgaan en zo leerde ik om binnen een minuut te kunnen schakelen naar 5 (totaal) verschillende imprints. Het was een geweldige uitdaging om met boeken te werken voor zowel jong als oud.

Maar om toe te geven kijk ik nu ook erg uit naar mijn volgende stage. Niet dat ik het niet meer naar mijn zin had, maar na 8 maanden voelde het tijd voor iets anders. Vanaf vandaag begin ik bij het Best of YA (imprint Unieboek | Het Spectrum) en daarnaast komen de kinderboeken er ook bij. Ik kijk er ontzettend naar uit om te gaan werken met deze doelgroepen.

Waarom is werken zo leuk bij een uitgeverij? Naast dat ik elke dag mag werken met boeken? Ik vind het heel bijzonder om met zoveel mensen samen te werken voor 1 boek. Het is bizar als je erover nadenkt hoeveel mensen werken om de magie van 1 boek tot leven te brengen en dat is toch wel de voornamelijk reden waarom het zo leuk is om met boeken te werken. Ook leuk is dat het boekenwereldje een kleine wereld is. Je komt elkaar overal tegen en het voelt eigenlijk of het een soort van familie van je wordt. Daarnaast zie ik mijn collega’s ook veel meer dan mijn eigen familie en vrienden dus het is ook niet zo gek dat er een fijne sfeer hangt in het boekenwereldje.

Zou jij bij een uitgeverij willen werken? Of werk jij al bij een uitgeverij en wat vind jij zo leukΒ aan de uitgeverswereld?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


8 responses to “Dag Uitgeverij Kok en Omniboek, hallo…

  1. Jaaaaa zΓ³ leuk, ik wens je héél veel plezier! πŸ˜€

    Ik zou ook wel willen werken bij een uitgeverij, lijkt mij fantastisch om elke dag te doen waar je van houdt πŸ˜€

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.