Dagverslag en De Leesfabriek Amersfoort

Posted on April 5 2015 by Katja in Boeken, evenement / 2 Comments

Vorige week zaterdag was een behoorlijk drukke dag. Ik ging van Katwijk naar Utrecht, daarna naar Zwolle om nog te feesten in Amersfoort en vervolgens te slapen in Nijkerk. Een dag vol boeken en gezelligheid! 

Joost ging naar Comic Con samen met een vriendin met de auto en zo kon ik meeliften tot Utrecht. In Utrecht had ik een afspraak met een goede vriend. Ik was helemaal blij om hem weer even te zien. Na een goed gesprek stapte ik de trein in om naar Zwolle te gaan, daar ging ik samen met Lotte (nieuwe Best of YA Promotieteam lid) in de boekhandel boeken promoten.

Lotte en ik kwamen er al snel achter dat we matchen met onze skaterskirt!

Natuurlijk kan een selfie samen met de vertegenwoordiger Esther van de uitgeverij niet ontbreken.

Na een paar uur promoten was het tijd voor mij om naar mijn volgende afspraak te gaan. Toevallig moest Esther dezelfde kant op als ik, dus zaten we in de auto nog lekker na te kletsen over de dag en hoe kan het ook anders dan over boeken.

In Amersfoort stond Ilse al op mij te wachten, met haar zou ik gaan avondeten. Op naar het feest in Amersfoort!

In het café waren Joost en een vriendin van hem er al, dus konden ze ons bij praten over Comic Con. Al snel spotte ik Jennefer Mellink en ondanks dat we elkaar de avond ervoor al hadden gezien op het feest in Hoofddorp lijkt het alsof wij nooit uitgepraat raken. Samen met haar en Miriam Bruijstens gingen we op de foto in de fotohoek. Helaas is die foto niet online gekomen, dus daar zal ik nog even navraag voor doen bij de Leesfabriek.

DSC_0097

Naast Miriam en Jennefer waren er nog 2 Clavis auteurs, Lorna en Isabelle hun boeken heb ik nog niet gelezen. Van Jennefer en Miriam wel, die kan je hier (Gebroken) en hier (Het boek van Tess) lezen.

DSC_0094

Het café is erg  vrolijk ingericht!

DSC_0098

Fotohoek!

DSC_0099

De boeken van de Clavis auteurs die aanwezig waren.

DSC_0100

John, eigenaar van een boekhandel in Amersfoort en oprichter van De Leesfabriek opende de avond.

DSC_0102

Bloggers Anneke en Tim waren de interviewers van de avond en vroegen alles aan de auteurs over hun boeken. Ze begonnen met het bespreken van Het boek van Tess en Gebroken. En wauw wat waren de interviews fijn! De vragen waren erg leuk en origineel, hier kon ik de hele avond naar luisteren! Aan de tijd moest ook gedacht worden en zo kwam het interview te snel tot een eind.

DSC_0106

In de pauze konden we luisteren naar Nanouk en Mike die samen wat liedjes zongen met een mooi gitaarspel.

DSC_0111

Tijd voor de laatste interviews met Isabelle en Lorna. Van deze auteurs had ik de boeken nog niet gelezen. Na het interview raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het boek van Isabelle, De Laatsten. Jammer genoeg begon het boek van Lorna mij minder aan te spreken naar mate ze er meer over vertelde.

Even een pauze tussendoor en in het damestoilet kwam ik Jennefer tegen en moest ik haar vertellen hoe gaaf ik het eerste hoofdstuk vond van haar tweede boek Kwaad Bloed die in juni zal verschijnen. Want blijkbaar had ik geen genoeg tijd om dat te vertellen voordat het feest begon. Nogmaals het lijkt alsof wij nooit uitgekletst zijn.

DSC_0120

Ter afsluiting was het tijd voor een een vragenrondje met de auteurs en kwamen er nog leuke vragen naar voren.

Kan iemand mij vertellen waar mijn duim is? Dat was mijn eerste gedachten toen ik deze foto zag. In ieder geval had ik een leuk gesprek met Miriam over haar boek, maar ook over Dr. Martens! Naast boeken staan schoenen wel heel hoog op mijn lijstje van favoriete gespreksonderwerpen. Afgelopen week waren Mariam en ik met elkaar in gesprek op twitter en toen stuurde zij mij de volgende foto:

Permalink voor ingesloten afbeelding

Dit zijn Miriam haar Dr. Martens, hoe gaaf!?

Het was echt een hele leuke avond en op het eind danste ik samen met Tim, Isabelle en Miriam op de laatste nummers gezongen door Nanouk en Mike. Anneke was na die tijd zo lief om mij naar Nijkerk te brengen waar ik mijn laatste nacht vertoefde voordat ik de volgende dag weer naar huis ging. En dat was mijn reeks van YA activiteiten in de YA boekenweek. Ik kijk al uit naar volgend jaar! Jij ook?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Dagverslag en De Leesfabriek Amersfoort

  1. Tof om te lezen, Katja! En sommige dingen zijn extra grappig omdat ik er meer over weet dan je vertelt, muhaha! En god, nog meer Dr. Martens? Could have known, ghèhè. Ik wist niet dat ze ook met opdruk bestonden, trouwens! 😉 Ik kijk ook uit naar volgend jaar. Ik vond ‘t echt super gezellig en ik ben benieuwd wanneer de volgende Leesfabriek-bijeenkomst is!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.