Fotoverslag: YA Boekenweek-gala Hoofddorp

Posted on March 31 2015 by Katja in Boeken, evenement / 7 Comments

Dag 2 van mijn evenementen vierdaagse reisde ik samen met Joost af naar Hoofddorp. Nou ja reizen, ik bedoel je bent er in een kwartier vanaf Leiden. Maar goed dus dat ik allemaal slaapplekken had geregeld, want dat heeft me heel veel reistijd gescheeld!Β 

De dresscode van de avond was gala of cosplay, ik koos voor gala aangezien ik dat aardig wat makkelijker in mijn kleine koffer mee kon nemen.

DSC_0055

Ik sliep bij het zusje van Joost op de kamer, dus dat verklaart de 1D poster.

Als een sardientje in het blik stonden Joost en ik in de trein naar Hoofddorp. De storingen van die ochtend waren nog goed te merken op Leiden centraal. Aangekomen bij Hoofddorp liepen we samen met Marjolijn naar de verzamelplek. Er zou namelijk een koets meerijden met een soort van optocht naar Boekhandel Stevens waar het feest werd gehouden. Joost en Kim werden uitgekozen om mee te gaan op de koets, daardoor slenterden Marjolijn en ik erachteraan. Gelukkig hadden we genoeg om over te kletsen, waardoor het in ieder geval verre van saai was.

DSC_0068

De winkel was goed versierd met in elk hoekje wel iets om te doen, zoals: nagelslakken, laten schminken, tassen/boekleggers maken, kletsen met auteurs of praten met verschillende uitgeverijen. Het was onwijs gezellig! Niet zo zeer vanwege alle activiteiten, maar eerder omdat ik zo (bijna) al mijn boekvriendinnetjes weer zag!

DSC_0063

Lisa van Boekhandel Stevens nam het woord in het begin om kort wat uit te leggen over de avond.

DSC_0079

Het Clavis hoekje! Waar geschminkt werd, kon kletsen met een auteur en niet te vergeten ook met Patty van Clavis.

DSC_0083

Ik had even bijgekletst met Jennefer Mellink de auteur van Gebroken (a.s. zaterdag staat hiervan de recensie online). JenneferΒ haar tweede boek, Kwaad Bloed, zal in juni uit komen. Ik heb het eerste hoofdstuk al gelezen en ik moet zeggen dat ik er nu al naar uitkijk.

DSC_0061

Woehoe, heb jij al een echte Emmy van Ruijven?

DSC_0066

Boekhandel Stevens heeft een Emmy van Ruijven in het gastenboek staan!

Van links naar rechts: Melisa, Emmy en ik.

DSC_0077

Zoals ik al zei waren er verschillende auteurs aanwezig afgelopen zaterdag naast Jennefer Mellink, zoals: Mireille Geus, Alexandra Penrhyn Lowe en Helen Vrweeswijk met een deel van het Best of YA team (zie bovenstaande foto).

DSC_0086

Emmy maakte Grisha nail art!

DSC_0088

Daarna wilde Emmy een linnen tas maken, maar de nagellak was nog niet droog. De foto is het resultaat van een balende Emmy. Gelukkig stond ik al klaar met de nagellak remover.

DSC_0057

Het was een erg gezellige avond vol met boekige praat. Ik heb met name bijgekletst bij Clavis en niet te vergeten met Lotte en Myrthe van Blossom Books, want die waren er ook. Er werden al leuke nieuwtje verspreid waardoor ik nu al zin krijg in de zomer en herfst. EΓ©n ding is zeker, een boekblogger zijn dat verveeld nooit!

Ik wil boekhandel Stevens en iedereen die er was bedanken voor de ontzettend leuke en gezellige avond!

Liefs,

Β header31-860x280

Tags: , ,


7 responses to “Fotoverslag: YA Boekenweek-gala Hoofddorp

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.