De beste zomer ooit…

Gepost op 9 augustus 2015 door Katja in Schrijfsels / 4 Comments

Stop waiting

De beste zomer ooit! Is dat de zomer dat je alle dagen feest, elke dag een boek leest of door de wereld trekt? Wat houdt het in ‘de beste zomer ooit’? Mijn hersenen zijn op volle toeren en ik nodig je uit om met mij mee te denken.

Toen ik nog op de middelbare school zat konden mijn vriendinnen en ik pauzes vol praten over de perfecte zomer. Wat zouden we doen, met welke jongen we zouden flirten, wat hadden we aan en waar ging de reis naartoe? De pauzes waren niet lang genoeg om al die onderwerpen te bespreken, dus gaven we briefjes onder de les door, spraken we af na school, stuurden we elkaar hele mails over hoe we het voor ons zagen. Maar het bleven gewoon dromen.

Vanaf dat ik twaalf ben werk ik al elke zomer. En nee, geen kinderarbeid! Ik vond het hartstikke leuk, want ik verdiende al mijn eigen geld! En daar was ik echt heel trots op!

Alleen doordat ik alle zomers (op de zomers na dat ik 16 en 18 was) heb gewerkt tot en met deze zomer heb ik best veel leuke dingen moeten missen, zoals feestjes want tja er moest wel de volgende dag gewerkt worden.

Elke zomer schoof ik de perfecte zomer voor mij uit. Doordat ik werkte of ik had andere verplichtingen waardoor ik niet zoveel kon genieten van mijn zomer. Al een jaar van te voren begon ik dan opnieuw te fantaseren over dé zomer, de beste die ooit nog eens zou komen.

Deze zomer besloot ik om het anders aan te pakken. Het was tijd om een knop om te draaien in mijn hoofd. Vanaf nu zijn alle zomers de beste ooit! En ik ben de enige die dat kan bepalen. De afgelopen maanden waren geen uitzondering op de regel en loop ik stage bij een uitgeverij. Dus ik mis feestjes en weet ik veel wat nog meer? Maar ik doe wel mijn passie en dat is elke dag mijn liefde voor boeken delen samen met andere boekenliefhebbers zit ik een groot kantoorpand. Saai? Nee, heel afwisselend werk zelfs!

Naast dat ik stage loop is dat niet het enige wat ervoor zorgt dat deze zomer zo leuk voor mij uitpakt en dat is… ik maak mij geen zorgen. Eerder was de zomer voor mij het moment dat ik… Tja met mezelf in de knoop zat en langzaam zat af te wachten tot school weer begon. Want zodra de zomer voorbij is, dan begint het normale leven weer en dat is niet altijd even leuk.

De verplichtingen wachten alweer op mij. Hup naar school, stage en nog zo’n 100 andere dingen. Maar nu is de knop om. Ik zie nergens tegen op. Ik zie het wel hoe alles straks loopt. Het enige wat na deze zomer veranderd is dat ik weer voor een paar uur per week naar school ga na 9 maanden dat ik dat niet ben geweest.

Voor deze zomer had ik geen dromen, maar wel doelen. Toevallig kwam ik bovenstaande plaatje online tegen en het zijn tevens de doelen die ik in gedachten had voor deze zomer.

  • Ontdek nieuwe plekken: Done!
  • Ontmoet nieuwe mensen: Done!
  • Lees goede boeken: Done!
  • Probeer iets nieuws: Done!
  • Maak geweldige herinneringen: Done!

Oké, niet mijn beste vertaling ooit, maar het gaat om het idee. Ik heb nieuwe plekken ontdekt in London, Parijs (Ja, daar was ik in de lente maar het was mijn vakantie dus reken ik hem mee) en niet te vergeten de provincie Utrecht. Door mijn reisjes heb ik vele leuke nieuwe mensen ontmoet met wie ik zelfs nog contact heb.

Tijdens deze zomer probeerde ik heel veel boeken te lezen. Geen idee hoeveel ik tot nu toe heb gelezen, maar ik probeer deze maand nog wel 10 boeken te lezen. Puur omdat ik daar zin in heb. Probeer iets nieuws… ik woon op mijzelf dat vind ik wel een hele grote vink waard. Maak geweldige herinneringen. Natuurlijk met name met #boekbloggersinhetwild15 in London.

Oftewel het was is een geweldige zomer, want ja het is nog steeds zomer dus ik ga gewoon door met leuke dingen doen. Natuurlijk mijn eerste schoolboekenbestelling heb ik al gedaan, maar ik heb nog even tijd om net even wat extra leuke dingen te doen. Dat wil niet zeggen dat ik straks helemaal niets leuks meer doe, al is de zomer voorbij ik zal altijd proberen om iets te ondernemen.

Om nog even op terug te komen wat ik van plan ben om deze zomer nog te doen. 10 boeken lezen deze maand, deze noemde ik al eerder. Daarnaast ben ik van plan om mijn vriendinnen uit het noorden weer te zien. Toevallig heb ik voor vandaag afgesproken met Amanda (haar kan je kennen van mijn tijd in Exeter). Als laatste niet plannen, maar ik zie het wel. Het probleem die ik eerder altijd had, was dat ik te veel plande dat het er niet van kwam. Nu zie ik wel wat er gebeurd en wie weet…

Wat ben jij van plan om met de overige weken van de zomer te gaan doen of trek jij net zoals mij het zomerse gevoel door?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “De beste zomer ooit…

  1. Herkenbaar! Al ging ik wel elk jaar op vakantie met mijn ouders. Maar Ik geniet ook met volle teugen van de zomer. Heerlijk op pad met mijn gezin, lekker lezen en gewoon genieten! Vorig jaar heb ik een tijdje in de knoop gezeten met mezelf na de geboorte van mijn tweede dochter. Maar dit jaar is het alleen maar genieten. We gaan pas in september op vakantie dus ik trek de zomer lekker nog even een stukje door!

  2. Ah, goed geschreven! Ik denk dat de perfecte zomer gewoon een zomer is waarin je doet wat je leuk vindt en wat je blij maakt, wat dat dan ook is. Dat is precies wat ik de komende weken ga doen: lezen, schrijven, van het weer genieten, erop uit gaan… allemaal fijne dingen!

  3. Aww, ik weet meteen wat je bedoelt! Ik was dan niet per se op zoek naar ‘de zomer’, maar ik had wel altijd zoiets van “ik wil zomervakantie want ik wil vrije tijd!” en dan had ik het en werd ik volstrekt naar omdat ik toch altijd wel periodes had waarin ik veel thuis zat en er gek van werd. Oplossing? Werken in de vakantie! En genoeg plannen maken om leuke dingen te doen! Af en toe wel wat afzeggen, want nou ja. Als je veel plant moet er weleens geschoven worden (of gecanceld). Maar ik heb dan van die bepaalde dingen, zoals concerten en festivals en bepaalde andere events, die dan vast staan en dat is gewoon dikke mik! Verder vind ik het reizen naar blog- en internetvriend(innet)jes heel erg heel erg leuk en daar chillen ook. Dus dat is voor mij een prima zomer! Ik heb toevallig van de week nog zitten denken: “dit is eigenlijk echt een hele fijne zomer!”. En het fijne is dus dat hij nog niet voorbij is ook! =D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.