De eerste doorloop van Boy7 live on stage

Posted on December 20 2014 by Katja in Boeken, Theater / 2 Comments

Gisteren was echt een toffe dag niet alleen kreeg ik goed nieuws (daar zal ik binnenkort meer over vertellen), maar ook mocht ik naar de eerste doorloop van Boy7 live on stage! Boy7 is een bestseller geschreven door Mirjam Mous. Al zal het boek on stage er anders uitzien, ik kan nu al verklappen dat Boy7 live on stage evenveel waard is om te zien als het boek om te lezen. 

“Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Gelukkig vindt hij een rugzak met daarin een telefoon. Hij wil het alarmnummer bellen, maar ziet dat hij een voicemailbericht heeft. Hij hoort: ‘wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!’ En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in de rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stap voor stap komt hij dichter bij de verschrikkelijke waarheid.”

Ik beken… Ik heb het boek nog niet gelezen… Toen het boek een echte hype was, volgens mij was ik toen 13/14 jaar, las ik geen boeken met een jongen in de hoofdpersoon. Ik vond het eerder niet zo lekker weglezen, aangezien ik het moeilijk vond om mij te verplaatsen in het hoofd van een jongen. Maar nu ik daar geen moeite meer mee heb, ga ik alsnog het boek lezen. Alleen twijfel ik wel heel erg of ik het boek wil lezen voordat ik het theaterstuk zie… Maar goed ik wijk zoals gewoonlijk weer af.

Met zang, heftige emoties, gebruik van moderne techniek, geloofwaardig acteer werk, zette de acteurs van Boy7 een strakke performance neer en dat voor de eerste doorloop!

20141219_170825

De ruimte werd benut en er heerste veel energie on stage. Met name de hoofdpersonage Sam, gespeeld door Baue van Leyden, moest in een zeer korte tijd wisselen van verschillende emoties, van boos tot blij, gefrustreerd, verdrietig en alles wat daar tussen in zit.

De andere acteurs: Mike Reus (speelt Jones en anderen), Sanne Franssen (speelt Lara), Guillermo Hilversum (Louis) en Eva van den Dam (speelt Bobbie en anderen). Ze waren allemaal al zo goed op elkaar ingespeeld! Dat was erg fijn om te zien.

Maar ondanks dat ik gisteren ontzettend tof vond, vraag ik mij toch een paar dingen af. Want lift Boy7 live on stage mee met het succes van Boy7 de film? En waarom is er gekozen om het theaterstuk nog geen maand later in première te laten gaan als de film die net uit is? Het voordeel is dat Boy7 live on stage dankzij de film meer aandacht krijgt, hierdoor hoop ik wel dat er ook jeugd die normaal niet naar het theater zouden gaan nu wel gaan. En hopelijk met eigen ogen zien dat het theaterstuk net zo leuk is als de film. Ik weet zeker dat zowel Mirjam Mous en het boek, waar het allemaal mee begon, een nieuw fanbase krijgt.

20141219_171021

Het theaterstuk is voor de leeftijd vanaf 12 jaar, maar schrik daardoor niet af en denk niet dat het niet geschikt zal zijn voor als je een young adult bent. Want ik denk dat het voor deze leeftijdsgroep, of onze moet ik eerder zeggen, ook zeer geschikt is. Het is absoluut niet kinderachtig, ondanks dat het boek meer voor de jongere generatie is. Het theaterstuk is zowel voor de pubers, de jong volwassen en ik weet zeker dat de ouders ook zullen genieten.

Het Best of Ya team (Esmee, Monica, Melisa, Thyrze) die er gisteren waren en ik hebben in ieder geval al erg genoten. En wij allemaal raden het jullie aan om te gaan kijken naar Boy7 Live on stage, want dat is het dubbel en dwars waard!

Heb jij je ticket al besteld voor Boy7 live on stage? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , ,


2 responses to “De eerste doorloop van Boy7 live on stage

  1. Gaaf dat je bij de eerste doorloop bent geweest! Voor CKV moet ik wat culturele activiteiten doen en ik ga daarvoor ook naar Boy7. Ik ben echt heel erg benieuwd ernaar geworden door je blog! Het boek moet ik nog lezen maar dat gaat wel lukken voor die tijd!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.