Bucket List #4

Posted on December 30 2014 by Katja in Bucket List, Reizen / 5 Comments

Woehoe! Ik ga naar Exeter, Engeland!!!! Gisteren had ik mijn gesprek en ik kan er niet omheen ik was afgelopen weekend behoorlijk nerveus. toen ik vervolgens maandagochtend opstond was ik er klaar voor. En wauw wat ging het interview mij goed af, dat had ik niet verwacht.

Na een anderhalf uur durende autorit was ik eindelijk in Enschede en na even zoeken had ik het gebouw gevonden van Activity International. Zij zijn mijn tussenpersoon voor de organisatie in Engeland, die mijn stage en gastgezin regelen.

Ja een gastgezin. Ik ben heel erg benieuwd waar ik terecht kom, want ik heb werkelijk geen idee. Een week voor dat ik vertrek naar Engeland krijg ik te horen wie mijn gastgezin wordt. Het kan namelijk zo zijn dat mijn gastgezin een ouderechtpaar is, maar ook nog een gezin waarvan de kinderen nog thuis wonen of alleen een vrouw. Zelf ben ik opgegroeid als enigst kind en woonde ik alleen met mijn moeder. Dus als ik in een gezin kom met ouders en de kinderen erbij, dan zal een cultuurschok niet het enigste zijn waaraan ik zal moeten wennen.

orkut -

Eenmaal bij het gebouw van Activity International kwam Monique, mijn contactpersoon van de organisatie, mij al te gemoed lopen. Ze bracht mij naar een klein gesprekskamertje waar ik mijn interview zou gaan houden. Eerst vertelde ze iets meer over de organisatie en wat er zou gaan gebeuren wanneer ik naar Exeter zou gaan. Daarna was het het moment van de waarheid… Mijn interview in het Engels.

Ik wist van mezelf dat ik best wel een goed gesprek in het Engels kan voeren, maar ik weet niet wat er in mijn thee heeft gezeten die ik kreeg, maar mijn Engels kwam er vloeiend uit mijn mond zetten. Dat had ik zeker niet verwacht (het kan natuurlijk ook komen doordat ik voor de Englisch Blend had gekozen als smaakje in mijn thee :P).

Na het gesprek werden de contracten ondertekend en een foto gemaakt van dit prachtige moment.

SAM_0316

Van een paar lezers kreeg ik de vraag wat voor stage ik ge lopen en wat het precies inhoud. De grap is, is dat ik het zelf nog niet eens weet, want ik weet nog niet waar ik stage ga lopen. Het enige wat ik wel weet, is wat voor een soort organisatie het misschien zal zijn en wat ik ongeveer ga doen en kan verwachten. Het is een beetje vaag en dat weet ik, daarom zal ik ook een link van de website van Activity International onderaan de blog zetten, zodat je het zelf op kan zoeken wat ik ga doen en ik denk dat het dan wat duidelijker wordt.

Goed, over het bedrijf waar ik stage ga lopen dat zal hoogstwaarschijnlijk een health of een recycle bedrijf zijn. Misschien is dat niet het aller interessantste onderwerp, maar de manier hoe ik stage ga lopen en hoe ik les zal krijgen spreekt mij heel erg aan.

Tijdens mijn stage ga ik dingen leren over een bedrijf zoals: marketing, webdesign, market research. Maar ook veel dingen over het financiΓ«le plan en het juridische gedeelte van een bedrijf.

Tot zover over mijn stage naar Engeland. Ik wil iedereen bedanken die voor mij heeft geduimd en mij lieve berichtjes heeft gestuurd!

Liefs,

header31-860x280

De website van Activity International:Β http://www.activityinternational.nl/Stages/Engeland.aspx

Tags: , ,


5 responses to “Bucket List #4

  1. Super dat je er stage kan gaan doen πŸ˜€ En Engels spreken is ook best makkelijk. Had deze week twee nichtjes uit California op bezoek en hoewel ik echt bang was dat ik debiel sprak, zeiden ze al binnen een uur dat ik zo goed Engels kon spreken πŸ™‚ Zou bij jou ook vast goed komen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.