Interview P.C. Cast #1 & dagverslag

Gepost op 4 januari 2015 door Katja in Boeken, evenement / 4 Comments

Het nieuwe jaar begint goed voor mij! Want ik had een interview met P.C. Cast en daarbij was het gisteren een onvergetelijke dag. Aangezien het een groepsinterview was sprak ik af met Emmy (Zonenmaan) en Melisa (Booknuts) op Amsterdam centraal.

[Tijdens het schrijven van dit verslag heb ik geprobeerd om de spoilers uit het verslag te laten. Wel is het handig dat je tenminste één boek hebt gelezen van de serie of weet waar de serie over gaat om het interview te begrijpen.]

Voor het interview

Wat was het gisterochtend koud! Na een treinreis van 3 uur was het voor mij tijd om langs de Starbucks te gaan. Meestal als ik afspreek met mijn boekenvriendinnen in Amsterdam dan spreken we af bij de piano en wat klinkt dat elke keer toch weer mooi! Het was zeker geen straf om daar te wachten op de dames en zeker niet met mijn Starbucks latte in de hand.

Met de tram en te voet gingen we naar een chique hotel aan de Keizersgracht waar P.C. Cast verblijft voor haar vakantie. Wacht even, vakantie?! Ja, P.C. Cast was op vakantie in Amsterdam! Zij vond het geen probleem toen de vraag van de uitgeverij kwam om een paar interviews te doen en een signeersessie in Scheltema gisteren.

DSC_0572

(De stapel van Melisa)

Melisa en Emmy hadden beiden alle boeken mee die zij van P.C. Cast hebben om te laten signeren na het interview. En ja dat waren er behoorlijk wat, aangezien ikzelf één boek had meegenomen (eigenlijk waren het er twee, maar het het was een omnibus). Ik hecht zelf niet zoveel waarde aan een handtekening, maar ik kan begrijpen als je een grote fan van haar bent dat je alle boeken meeneemt.

Eenmaal in het hotel gingen we naar de vergaderzaal met P.C. Cast, even later sloten ook de nieuwe promotieleden aan van het Best of YA team. Het was 50/50, want Melisa, Emmy en ik waren van het oude team. Joost (NerdyGeekyFanboy), Debbie en Dominique van het het nieuwe Best of YA team.

Tijdens het interview gingen we om de beurt een vraag stellen, wat ervoor zorgde dat er niet helemaal een duidelijke opbouw zat. Hopelijk heb ik dat hieronder wel aan kunnen brengen, maar vergeef me als dat niet zo is.

DSC_0573

(Joost, Emmy, Melisa en zien jullie het verschil tussen hun stapels?)

Het interview

Ik beet de spits af met mijn vraag: ‘Waarom heeft u de keuze gemaakt in uw boeken dat mensen afweten van vampiers?’ De vader van P.C. Cast is bioloog en zodra zij het idee binnenkreeg van de Huis van de nacht-serie ging zij er met haar vader erover praten om ideeën op te doen. Zij wilde namelijk iets unieks neerzetten in haar boeken. Daarbij wilde ze dat er een conflict zou ontstaan tussen mensen en vampieren.

De huis van de nacht-serie is een behoorlijke lange serie van 12 boeken en daarvan zijn er ook nog tussen delen uitgegeven en boeken die bij de serie horen. Bij de uitgeverij kreeg P.C. Cast de kans om haar serie zolang mogelijk te maken als dat zij nodig was om haar verhaal te vertellen. En de ruimte had ze zeker nodig als je kijkt naar haar 12 boeken lange serie. Eigenlijk wilde P.C. Cast dat het dikkere boeken werden, maar de uitgeverij had liever dat ze sneller boeken uit zou gaan geven, dan dikkere boeken. Van de ene kan vond ze dit wel jammer, maar van de andere kan denkt ze dat het achteraf beter is geweest dat het niet al te dikke boeken zijn geworden.

Op een event in 2005 zat P.C. Cast samen met iemand van de uitgeverij op een avond aan de wijn. Op die avond kwam het van een ‘Vampire Finishing school’. Degene van de uitgeverij leek het een goed idee als P.C. Cast er een New Adult boek van zou gaan maken. Maar zelf had ze liever dat het een YA boek zou worden.

DSC_0574

In eerdere interviews had ik al gehoord dat Zoey (de hoofdpersoon) gebaseerd was op de dochter van P.C. Cast, Kristen Cast. Komt haar naam je bekend voor? Nou dat kan heel goed, want op de boeken van de Huis van de nacht-serie staat: P.C. Cast en Kristen Cast. Kristen heeft niet echt het boek geschreven samen met haar moeder, het verhaal ligt iets ingewikkelder. P.C. Cast heeft het geschreven. Maar ze kwam tijdens het schrijfproces erachter dat het best wel moeilijk was om zich te verplaatsen in het tienermeisje van nu. Ze had met name moeite met de manier hoe tieners dingen tegenwoordig zeggen. Op dat moment kwam Kristen om het hoekje kijken. Eigenlijk was ze eerder een editor van het boek. Zij herschreef sommige delen van het boek en zette alles in de tijd van nu en daarbij voegde ze zo af toe nieuwe ideeën aan het boek.

Zoey is gebaseerd op Kristen, dit kan je zien aan het uiterlijk, persoonlijkheid. Daarbij leert Zoey net als Kristen van haar fouten en maakt ze dezelfde fouten zelden nog een keer. Daarbij was Nala ook in het echt Kristen haar kat. Dinsdag komt deel 2 van het het interview online en dat zijn allemaal feitjes en leuke weetjes bevatten over de boeken. En je komt er ook achter welke karakters nog meer gebaseerd zijn op mensen in de omgeving van P.C. Cast.

Voor grote fans van de boeken en die ervan houden dat boeken op het witte scherm verschijnen. Je voelt het al aankomen Huis van de nacht-serie wordt een film! Als het goed is gaat de film wel uit meerdere delen bestaan, maar niet zoveel als uit hoeveel boeken de serie bestaat. De screenwriter is al druk bezig om het boek tot film te vertalen en als alles goed gaat, gaan ze nog in 2015 bezig met filmen.

DSC_0589

Nieuwe boeken

Woehoe, ik kan melden dat er ook nieuwe boeken uit zullen komen! Kristen gaat namelijk zelf een serie schrijven, een paranormal fatasie. Genaamd Amber Smoke, dit is nog een werktitel het is nog niet zeker of het boek ook daadwerkelijk zo gaat heten. Maar wat al wel bekend is, is dat het in juni uit gaat komen in de USA.

Ondanks dat P.C. Cast het wel vreemd en moeilijk vond om de Huis van de nacht-serie los te laten, is ze toch begonnen met een nieuwe serie. Ze is er druk mee bezig en ze laat zich inspireren door het element water. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze veel inspiratie heeft opgedaan in Amsterdam met al die grachten. Maar zeker niet alleen in Amsterdam. Ze doet ook graag onderzoek en reist graag om inspiratie op te doen voor haar boeken. Naast de kanaaltour hier in Nederland, was Venetië ook een grote bron van inspiratie en Hawaii. Ze heeft ook gekajakt met blauwe vinvissen. Meer liet ze nog niet los over haar nieuwe boek, maar ik ben heel erg benieuwd!

Geen paniek voor mensen die nog een samenwerking willen zien tussen P.C. en Kristen, want dat zal ook gebeuren! Samen met dochter gaat ze een New Adult serie schrijven! En ja ze gaan dit keer echt samen schrijven! Kristen kwam een tijdje geleden toen ze in een restaurant zat samen met haar vriend op het idee. Want toen dit stel in het restaurant keek zagen ze allemaal stelletjes zitten op date, maar geen van hen zat met elkaar te kletsen. Ze zaten allemaal op hun vierkante scherm in hun hand te kijken. Haar vriend zei toen uit de grap dat als Kristen en hij kinderen zouden krijgen dat ze niet bang hoeven te zijn, dat hun kinderen ooit seks zullen krijgen. Aangezien iedereen toch veel drukker bezig is wat er online gebeurd, dan wat er om hen heen aan de hand is. Daarbij wordt de samenleving steeds minder van persoon tot persoon contact. In het boek zal Kristen schrijven vanuit het perspectief van de heldin en P.C. vanuit het perspectief van de held. Ik ben benieuwd, het klinkt in ieder geval al interessant.

Tot zover het eerste deel van het interview. Dinsdag plaats ik deel 2 en dat zal gaan over feitjes en leuke weetjes van de boeken.

Na het interview

Gingen we met z’n allen naar boekhandel Sheltema in Amsterdam. Voordat ik de winkel binnen wilde lopen knalde ik bijna tegen P.C. Cast herself aan, aangezien ze verbaasd voor de winkel bleef staan. Want wat was er een grote opkomt! Dat was te gek voor haar! Wauw, hiervan nog een paar foto’s.

DSC_0601

(De hele begane grond van het gebouw stond vol met trouwe fans)

DSC_0611

DSC_0632

(Groepsfoto mag ook niet ontbreken)

Na een lange dag zijn Emmy en ik nog even bij de Bagel&beans langs gegaan in de boekhandel om vervolgens erna in een overvolle tram te stappen naar het station. Met overvol bedoel ik, ik werd geplet als een sardientje in het blik. Maar dat mocht de pret niet drukken, want dit was het beste begin van het jaar ooit!

Ik wil iedereen bedanken voor deze ontzettende leuke dag! 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , ,


4 responses to “Interview P.C. Cast #1 & dagverslag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.