De Godinnenwraak – Aimée Carter

Gepost op 22 oktober 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

Titel: De Godinnenwraak #2

Auteur: Aimée Carter

Verschenen: Maart 2013

Pagina’s: 318

Uitgever: Harlequin

Waardering: 7/10

Wat als onsterfelijkheid niet voor eeuwig is?

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet ייn keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar?

Als je De Godinnentest nog niet hebt gelezen is het handig om op de volgende link te klikken: http://https://thatblondewoman.com/?p=129 Om spoilers te voorkomen.

 

Kate die nog meer net onsterfelijk is geworden, moet zich ontzettend aanpassen. Niet enkel moet ze alles leren over haar nieuwe thuis … de Onderwereld. Nu moet ze ook nog eens leren omgaan met haar nieuwe krachten. Een gave die zich niet zomaar ontwikkelt, maar haar ook telkens onverwachts weet te overvallen. En dan is er ook haar kersverse echtgenoot nog. Henry heeft eigenlijk amper contact met haar. Het zijn net anderen die haar wegwijs maken in de Onderwereld en dat terwijl ze haar echtgenoot maar al te graag aan het praten wil krijgen.

Al die aanpassingen doen haar zelfvertrouwen wankelen en zorgen ervoor dat ze aan zich zelf begint te twijfelen, maar wanneer dan plots alles lijkt mis te lopen moet ze die zorgen naast zich proberen te leggen en een oplossing zoeken voor de ernstige problemen waar zowel zij als de goden mee te kampen krijgen.

Ik vond het vooral leuk dat je in dit boek, deze normaal gesproken onbereikbare wezens, anders leert kennen. Ze mogen dan wel Goddelijk zijn, Aimée Carter heeft hen menselijke trekken toegeschreven waardoor ze in dit boek te kampen krijgen met gevoelens en frustraties. Zelfs onmacht komt aan bod en dat is nu niet bepaald is wat je bij een God verwacht.

Wat ik ook positief vond was dat er geen sprake is van een probleemloze ‘op het eerste zicht’-verliefdheid. Kate en Henry’s relatie verloopt niet van een leien dakje en dat maakt het alleen maar geloofwaardiger. Misverstanden, twijfels, wankelend zelfvertrouwen en de daarbij horende onzekerheid vertonen zich allemaal bij de start van hun huwelijk.

Net als de Godinnentest las ook dit boek als een speer uit. Carter heeft een erg fijne schrijfstijl en wat ik ook erg fijn vind lezen zijn het aantal bladzijden dat een hoofdstuk telt, niet te veel niet weinig.

Ben jij al begonnen met het lezen van De Godinnentest-trilogie? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.