5 Nagellaktips #1

Gepost op 21 oktober 2014 door Katja in Cosmetica, Nagellak / 2 Comments

Nagellakken! Ik ben er dol op! Niet alleen om ze te lakken, maar ook wanneer ik in de winkel sta en er weer een nieuwe collectie is. Mijn allereerste nagellak kreeg ik op mijn 7de verjaardag van mijn tante. Ik weet het nog zo goed. Een chic en luxe uitziende potje met zilveren nagellak. Sindsdien heb ik wanneer ik even tijd heb om mijn nagels te lakken nagellak op. Die natuurlijk matcht bij mij outfit. Maar met zoveel jaar ervaring met nagellak ben ik er ook achtergekomen wat je zeker NIET moet doen als je gaat lakken. Dus hierbij heb ik tips die ik zelf (bijna) altijd gebruik.

djdgfhdgf

  1. Nagels knippen en vijlen 

Het lijkt me logisch, maar het moet wel gedaan worden als je zolang mogelijk wilt genieten van mooi gelakte nagels. Het knippen en vijlen doe ik vaak een dag voordat ik mijn nagels ga lakken, en na het douchen. Waarom? Ja nagels zijn door het warme water van de douche wat zachter geworden. Dus wanneer je je nagels knipt en vijlt na het douchen heb je minder kans dat je nagels afbreekt of begint te brokkelen.

 

  1. Een dagje rust

Vaak zit er een dag tussen wanneer ik mijn nagels knip en vervolgens lak. De dag die er tussen zit laat ik mijn nagels aan sterken en op adem komen. Want net als jij als persoon, hebben jouw nagels ook adem nodig om goed te kunnen groeien en te functioneren (met andere woorden zodat je nagels niet afbreken).

 

  1. Voor het lakken douchen

Want als je eerst gaat lakken en daarna douchen, dan wordt de nagellak door het warme water weer zacht. Waardoor de nagellak weer lelijk wordt. Dit geldt natuurlijk niet als je in de ochtend je nagels lakt en pas ’s avonds gaat douchen. Zorg daarom dat er tussen het lakken voor het douchen ongeveer zo’n 3 uur zit. Het klinkt misschien lang, maar geloof me je nagellak blijft daardoor wel langer zitten.

bhgdhgdh

  1. Topcoat

Say what? Maar de TOPcoat moet toch on top? Ja, dat klopt. Al is het wel verstandig om eerst een topcoat op je nagels te doen, en vervolgens de kleur. Dit doe ik vooral wanneer ik veel wissel van verschillende kleuren van nagellak of wanneer ik de nagellak er lang op wil laten zitten. Want als je veel wisselt van kleur, dan kunnen je nagels er geel van worden… Je kan het vergelijken met de nagels van iemand die veel rookt. Heb je toch gele nagels gekregen? (En je rookt niet) Laat je nagels dan weer op adem komen, dat betekent een week tot een maand GEEN nagellak op! Het geel verdwijnt dan vanzelf van je nagels. Een base coat kan natuurlijk ook al heb ik zelf nog niet de geschikte gevonden, aangezien ik van de meeste base coats gelige nagels krijg.

 

  1. Lak eerst je schrijfhand

Niet bij iedereen, maar bij de meesten wel zijn de mooist gelakte nagels de kant die je hebt gelakt met je schrijfhand. Dus als je eerst de hand lakt waarmee je schrijft en je schiet bijvoorbeeld uit, dan kan je met je andere hand met nagellak remover het schoonmaken zonder dat de nagellak van die hand eronder leidt.

 

Dit was het dan voor nu. Wil je meer tips of heb je misschien een specifieke vraag over nagelslakken? Zet het dan in de reacties hieronder en ik probeer ze te beantwoorden of ik wijd er een artikel aan.

 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , ,


2 responses to “5 Nagellaktips #1

  1. Ik gebruik als zowel base- en topcoat: Rimmel London Stronger Base & Top Coat. Krijg je geen gele nagels van hoor :). Die gebruik ik al zolang als ik mij kan herinneren en vind ik echt de beste. Al gebruik ik de laatste tijd Sally Hansen Miracle Gel en daar moet een topcoat van eigen merk bij, maar bij alle andere nagellak zal ik altijd die van Rimmel blijven gebruiken. Worden je nagels ook nog eens sterk van en laat je nagels stralen. Echt een aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.