De Notenshop haul herfst ’20

Gepost op October 8 2020 door Katja in koken / 0 Comments

Als vegetariër die een parttime vegan is, eet ik veel noten en zaden. Dankzij mijn vriendin Claudia ontdekte ik De Notenshop!

“De Notenshop is een webwinkel op het gebied van noten, zuidvruchten, pitten en zaden, bessen, superfood en chocolade producten. Onze webwinkel is 7 dagen per week 24 uur per dag geopend. Via onze webwinkel kunt u veilig, snel en gemakkelijk de lekkerste producten bestellen. Ons assortiment is zeer uitgebreid, en altijd up to date met de laatste trends. Onze bestellingen worden iedere dag vers verpakt en daardoor kunnen wij absolute versheid garanderen.”

De Notenshop, Familiebedrijf sinds 1963

Als vegetariër die een parttime vegan is, is het voor mij erg belangrijk dat ik alle juiste voedingsstoffen binnenkrijg. Mijn favoriete manier? Noten en zaden eten! Je neemt ze makkelijk mee voor onderweg en thuis kan je er ook heerlijke gerechten mee maken. Ik plaatste een behoorlijk grote bestelling bij De Notenshop en ik kreeg reacties op Instagram of ik mijn aankopen wilde delen. Dus hierbij mijn haul:

Tuinbonen sojasaus 250 gram navul (1,95)
Deze geroosterde tuinbonen met sojasaus moet u een keer geproefd hebben. De boontjes zijn heerlijk knapperig en hebben een rijke sojasmaak. U waant zich even in Azië met deze bijzondere snack.

Ik was al een tijdje op zoek naar deze tuinbonen daarom plaatste ik meteen twee zakken in mijn digitale mandje toen ik ze tegenkwam in de shop. Het zal dan geen verrassing zijn dat het ook meteen de eerste zak was die ik openmaakte toen de bestelling eenmaal binnen was, haha. De volgende keer ben ik van plan om de zoute versie te gaan proberen.

Pompoenpitten 350 gram navul (2,25)
Omdat er veel ijzer en zink in pompoenpitten zitten verhoogt dit je weerstand en kun je ook langer geconcentreerd blijven. Dit komt mede doordat pompoenpitten je energie geven en je je hierdoor fitter zult voelen. Daarnaast zitten er erg veel eiwitten in die kunnen helpen voor het behouden of opbouwen van spiermassa. De pitten bevatten veel omega 3 en omega 6-vetzuren. Deze vetzuren zorgen voor een positief effect op het cholesterol en je bloeddruk.

Het is de tijd van het jaar! Van lagere weerstand en ook van pompoenen, dus waarom niet pompoenpitten eten om je weerstand te verhogen?

Amandelen Bruin Geroosterd 250 gram pot (3,95)
Bruine amandelen zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en verantwoord om te eten. De bruine amandel is een van gezondste noten voor ons lichaam. Ze zitten boordevol minderalen, vitaminen, vezels en eiwitten. Het hoge eiwitgehalte maakt deze noot bijzonder populair onder sporters. Het helpt mee aan het herstellen en opbouwen van de spiermassa. Ruim 20% van de amandelen bestaat uit eiwit en is hiermee vergelijkbaar met kip en zuivelproducten. 

Wanneer ik merk dat ik zin krijg in eieren, dan weet ik dat mijn eiwitgehalte te laag is in mijn lichaam. Dan neem ik een handje amandelen en merk ik dat mijn lichaam daarna weer een stuk beter voelt.

Cashewnoten Ongezouten 250 gram pot (3,75)
Cashewnoten bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Ze zijn erg gezond en zitten vol met eiwitten, fosfor, ijzer en magnesium. Ze bevatten minder vetten dan andere noten. 

Ik ben dol op cashewnoten met name als ik energie nodig ben, want ze zijn enorm vullend.

Amandelpasta Biologische 250 gram glazen pot (6,45)
We’re Nuts About is een jong en fris merk dat staat voor duurzaamheid en het produceren van pure producten. De focus ligt op het aanbieden van de meest pure producten die zoveel mogelijk verpakt worden in composteerbare verpakkingen. 

Voor een curry die ik binnenkort van plan ben om te maken, was ik op zoek naar een amandelpasta. En ja, die zijn behoorlijk prijzig! Maar deze amandelpasta heeft een erg goeie prijs dus ben benieuwd hoe ‘ie gaat smaken.

Sesamzaad Gepeld 250 gram pot (€1,95)
Oliezuren zijn stoffen die de bloedsomloop versterken. Tevens worden de goede cholesterol gehaltes sterker gemaakt door sesamzaad en de slechte worden afgezwakt of zelfs geëlimineerd. Verder vermindert sesamzaad ook reuma klachten en voorkomt migraine door de magnesium die het bevat.

Ik vind sesamzaadjes heerlijk in Aziatische gerechten door de milde smaak past het bij verschillende maaltijden, yum!

Chiazaad 500 gram pot (€3,25)
Chiazaad is rijk aan vezels en mineralen en is de rijkste plantaardige bron van omega-3 vetzuren. Daarnaast bevat het ook veel ijzer en zink. Dit draagt onder andere bij aan een betere concentratie. Tevens wordt het immuunsysteem ondersteund door de vele vitaminen die chiazaad bevat.

Doordat ik geen vis eet krijg ik niet veel omega-3 vetzuren binnen, die eet ik dus dankzij chiazaad die ik in mijn ontbijt doe.

Kokosolie Geurloos Biologische 500 ml (€3,95)
De biologische kokosolie van De Notenshop is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van het kokosvlees van de kokosnoot.
De kokosolie is afkomstig uit Indonesië en wint steeds meer populariteit. De hoofdreden hiervoor is omdat het veel gezonder is dan andere keukenoliën. Omdat de olie geurloos is geeft deze een neutrale smaak aan uw gerechten.

Voor een aantal gerechten is het beter en handiger om kokosolie te gebruiken. Het is een plus dat het ook gezonder is!

Doppinda’s 300 gram navul (€2,25)
Er zitten veel onverzadigde vetzuren in pinda’s die kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Notenpellen vind ik enorm passend bij het jaar. Heerlijk met een grote mok thee, buiten waait de wind en regent het tegen het raam. Ik zie mezelf in ieder geval al zitten.

Gepofte rijst Bio 200 gram (€1,95)
De gepofte rijst van Smaakt is afkomstig van bruine rijst. De rijst wordt, in vergelijking met de welbekende witte rijst, alleen gepeld en niet geslepen. Tijdens het poffen worden de rijst tot wel 4 keer zo groot als het originele rijstkorreltje. 

Dit product is vaak behoorlijk lastig te krijgen in de winkels. Ik ben van plan om het te gebruiken voor het maken van snacks.

Lentil Crisps Sea Salt (€1,59)
Linzen zijn bekende en populaire peulvruchten. BioToday heeft daar iets op bedacht… linzenchips. En wat zijn ze lekker! De linzenchips van BioToday is 100% biologisch en vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen. Gemaakt van 40% linzen.
Proef de crispy bite en de heerlijke smaaksensatie van linzen met zeezout. Met een laag zoutgehalte en 30% lager in vet is deze knapperige linzenchips een verantwoorde snack. Heerlijk voor uit het vuistje of verras je gasten met de bijzondere chips op een feestje. 

Er komen steeds meer lekkere groente chips en dat maakte me nieuwsgierig naar deze linzen chips.

In totaal
De kosten van deze haul is 35,24. Echt perfect, want vanaf 35 is het gratis verzending. Mijn haul bestaat uit 12 producten en wisselt tussen hoge en lage prijzen.

Conclusie
Veel producten uit deze haul zijn best lastig om te krijgen in de winkel. Als het wel te krijgen is, dan moet ik zeker langs drie winkels om alles bij elkaar te vinden, Enorm fijn dus dat alles bij dezelfde shop is te verkrijgen! De levering van de producten was enorm vlot en de communicatie was helder. De producten die ik tot nu toe heb gegeten zijn erg lekker en ik weet zeker dat ik in de toekomst nog met regelmaat zal bestellen bij De Notenshop.

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.